Lokalne vijesti

Ulaganje u edukaciju je ulaganje u budućnost

Organiziran je SCA Barista Trening za zaposlenike tvrtke Julius Meinl Hrvatska. Radi se o visoko cijenjenom treningu u svijetu kave.

Coffee Skills Program svjetski je priznati program edukacije krovne asocijacije u svijetu kave  Specialty Coffee Association (SCA). Tvrtka Julius Meinl organizirala je SCA Barista trening za sve svoje prodajne predstavnike u Hrvatskoj, s ciljem unapređenja kvalitete usluge prema svojim kupcima.  Cjelokupni program edukacije se sastoji od šest modula s tri razine. Samo tri osobe u Hrvatskoj su certificirani SCA treneri te mogu izdavati diplome. Dvoje od njih zaposlenici su tvrtke Julius Meinl Hrvatska.

Hotel & KA Manager Julius Meinl Hrvatska i certificirani SCA trener

Ivan Škarika

Ovo je velika vrijednost za nas. Iskoristili smo ovaj ”tihi” period za edukaciju, kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni. Svi naši prodajni predstavnici, njih više od 40, prošli su SCA Barista Trening i svi su uspješno položili tečaj i dobili certifikat.

SCA Barista Trening

U sklopu ovog modula uče se osnovna znanja – o kavi kao biljci, uzgoju kave, vrstama, načinu branja, metodama obrade, prženju,  a s naglaskom na pripremi kave i osnovnim barističkim vještinama. Uče se osnove rukovanja aparatom za kavu, mlincem, pravilna priprema espressa i napitaka s mlijekom na bazi espressa. Dodani su i elementi osjetilnog prepoznavanja i ocjenjivanja kave tzv. cupping, što je dodatno obogatilo trening.

Cilj ulaganja u edukaciju prodajnih predstavnika je prenijeti znanje ugostiteljima. Julius Meinl prodajni predstavnici su obučeni i kvalificirani, pravi znalci o kavi te za to imaju potvrdu renomirane asocijacije. Očekivani rezultat je poboljšana kvaliteta kave kao napitka, za što su potrebna posebna znanja i vještine.

Podijelite članak