The Originals

Prije više od 160 godina, Julius Meinl je bio pionir ručnog prženja u malim serijama, a danas dijelimo njegov svjež pogled na craft ponudu kave za hotele, restorane i kavane širom svijeta. Ova je ponuda idealna za profesionalce koji vole kavu i koji teže postizanju jedinstvenog održivog iskustva kave koje slavi umijeće izrade i jamči najbolju kvalitetu u šalici.


Kontaktirajte nas

VIENNA XVI

Note lješnjaka, tamne čokolade, karameliziranih žitarica.


S ponosom predstavljamo ovu mješavinu 100% arabice s klasičnim bečkim okusom. Nudi savršenu ravnotežu kava iz vrhunskih regija, za kompleksan i nježan okus. Pržena na tradicionalni bečki način, okusi ovih različitih podrijetla skladno su spojeni, dajući mješavini puno tijelo i bogatu kremu. Vienna  XVI dobila je ime po 16. bečkom okrugu, u kojem se od 1912. godine nalazi sjedište i pržionica Julius Meinl.


Vrsta zrna: 100% arabica

Porijeklo: Kolumbija, Brazil, Nikaragva i Gvatemala

Razina prženja: 4/6

Kiselost: 6/10

Slatkoća: 7/10

Tijelo: 6/10


Recept za pripremu preporučen za dupli espresso:

Količina kave: 14-14,5g

Veličina sita: 14g

Vrijeme ekstrakcije: 24-25 sek

Težina napitka po šalici: 13-15g

Volumen napitka po šalici: 24-25 ml

LIMITED EDITION

Mi u Julius Meinlu vjerujemo da bi svaka od naših The Originals Limited Edition serija kave trebala dobiti osobni angažman jer različiti elementi unose nijanse u okus, poput vremena na dan prženja, veličine serije i statusa pržionice. Tako majstor za prženje cijeli dan ostaje kraj pečenjare, vadi mali uzorak zrna graha, pomno ga pregledava...


Duboko ih pomiriši ... vrati ih i ponovi. Ovaj se proces izvodi iznova i iznova tijekom sati, gotovo stotine puta dnevno, baš kao što se to radi svakodnevno godinama. Svako pakiranje Julius Meinl THE ORIGINALS Limited Edition prži   s najvećom pažnjom naš majstor za prženje  koji je potpisao ovo pakiranje kako bi osobno potvrdio njegovu kvalitetu.

SPECIJALNA LIMITIRANA SERIJA

PERU HACIENDA VILCABAMBA


Vilcabamba je bio posljednji grad Carstva Inka. Njemu u čast obitelj Uturunco osnovala je svoju Haciendu Vilcabamba prije 90 godina. Čak i danas Enriqueta Uturunco još uvijek koristi kanale za navodnjavanje koje su koristile Inke. Kombinacija velike nadmorske visine i niskih temperatura noću omogućuje im produljenje vremena  fermentacije u procesu pranja do 56 sati; sve ove varijable zajedno s našim profilom prženja rezultiraju bogatom i kompleksnom kavom.


Kako bismo proslavili obljetnicu Juliusa Meinla, ova posebna kava, koja je dobila ocjenu 87,5, pržena je na točan datum kada je naša tvrtka osnovana prije 160 godina: 5. travnja.


Za sljedećih 160 godina!


PROFIL ŠALICE


Slatkasta poput tamnog meda i čokolade, srednjeg do jakog tijela s osjećajem maslaca u ustima, slatke kiselosti narančine kore i notama indijskog oraščića u povratnom okusu  daje jedinstvenu uravnoteženu šalicu.


Lagano prženje


Recept za pripremu kave za V60:

Količina kave: 20 g

Količina vode: 300 ml

Vrijeme kontakta: 03:00 min

Temperatura: 92°C

Recept za pripremu duplog espressa:

Količina kave: 18 g

Količina tekućine: 36 g

Veličina sita: 17 g

Vrijeme ekstrakcije: 24-26 sek

Temperatura: 92° C

Julius Meinl The Originals paket za naše kupce sadrži:

  • Dvije  espresso mješavine s konstantnom kvalitetom koju su dokazali SCA stručnjaci
  • Šalice u modernom dizajnu prema SCA standardu
  • Dostupno ograničeno izdanje ručno pržene specialty origin kave
  • Prikladna oprema za pripremu kave  i reklamni materijali na prodajnom mjestu

Porazgovarajmo!

Zainteresirani? Imate pitanja? Razgovarajte s našim timom u vašoj blizini.

Najbolji usjevi često se nalaze na najstrmijim planinama, skriveni među gustom starom šumom, njegovani vulkanskim tlom i odgovarajućom mikroklimom. U tvrtci Julius Meinl strastveni smo oko uzgoja kave i gradimo pouzdane odnose kako bi jamčili najbolja zrna.

To znači da upoznajemo poljoprivrednike koji uzgajaju našu kavu, osobno se uvjeravamo da naša zrna dolaze sa zdravih grana s čak osam pupova umjesto uobičajenih pet, dotičemo plodove koji su ručno ubrani u idealnoj zrelosti.

Saznajte više

Nabavka s povjerenjem

Vjerujemo da je prženje umjetnost s dozom znanosti. To je jedinstvena vještina koju je lako usvojiti, ali su potrebne godine da se njome ovlada. Julius Meinl I pokrenuo je prvu pržionicu u Europi prije stoljeća i pol, koristeći mikro-serijsku pržionicu. Od tada se njegovo znanje i strast prenosi s generacije na generaciju obitelji Meinl.

 

Saznajte više

Prženje sa strašću

Majstor prženja

Johann Reischer

Svoju sam karijeru započeo u Meinlu kao šegrt prženja. Danas ovu pržionicu poznajem bolje od svog doma. Svaki dan se budim u 4:30 da bih zagrijao peći do 6:00. Uživam u tih nekoliko tihih trenutaka, kada imam pržionicu samo za sebe.

Stvaranje mješavina je eksplozija kreativnosti za naš tim istraživanja i razvoja. Stvaraju jedinstvene složene okuse koji se ne mogu postići jednim podrijetlom. Međutim, mješanje je moćan alat koji osigurava dosljednost, jer se isti dobar okus može uvijek iznova reproducirati kombiniranjem pojedinačnih kvaliteta različitih podrijetla, koje se mogu razlikovati od sezone do sezone. Kako bi definirao mješavine s potpisom Julius Meinl The Originals, tim je proveo nebrojene sate testirajući i poboljšavajući mješavinu različitih podrijetla i to čini svaki put kada stignu nova zrna kako bi pružio vrhunski i dosljedan okus.

 

Saznajte više

Umjetnost stvaranja mješavina

Voditelj razvoja

Andreas Karanikolas

Volim putovati. Svako mjesto koje posjetim daje mi novu uspomenu okusa koju mogu pohraniti u ogromnu biblioteku okusa i mirisa koju sam izgradio u svojim mislima. Kad trebam stvoriti novu mješavinu, vraćam se u svoju knjižnicu sjećanja. To je kao da uzmem knjigu s police: mogu je pregledavati i biti inspiriran.

Vještina da se iz najboljih zrna dobije najbolji okus ne zahtijeva samo dobro prženje nego i odgovarajuću razinu mljevenja i način pripreme. Na primjer, sposobnost da se dobije savršeni espresso ovisi o prilagodbi parametara aparata, karakteru zrna, kvaliteti vode, pa čak i vremenu određenog dana. Zato naši treneri i menadžeri kvalitete posjećuju ugostiteljska mjesta na zahtjev ili samo radi redovitih pregleda. Više smo nego sretni što možemo ponuditi treninge vama i vašem timu, jer je naša želja savršena kvaliteta u šalici.

 

Saznajte više

Kvaliteta u šalici

Savjetnik za kavu

Thomas Krisko

Zvuk mljevenja, lagano curenje kave iz aparata... Sve to mi predstavlja jednu posebnu umjetnost. Ne može se u školi naučiti kako podesiti aparate za pripremu savršene kave. Umjesto toga, za to su potrebne godine iskustva na terenu.

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja? Razgovarajte s našim predstavnikom