General

Lista ta de obiective pentru Anul Nou, dacă vrei să devii un adevărat expert în prepararea cafelei în 2022

Așadar, tu știi deja că ai o pasiune reală pentru cafea, o pasiune care depășește consumatorul ocazional, și cauți ca în Noul An să-ți amplifici cunoștințele în arta cafelei.

Crezi că ești atât de bun cunoscător încât poți identifica un blend pur și simplu mirosind-l sau poți identifica diferitele arome subtile dintr-o ceașcă?

 

Ei bine, am cerut experților noștri să întocmească o listă de lucruri pe care le poți face pentru a începe călătoria ta spre a deveni un profesionist certificat în prepararea cafelei (reține: nu garantează obținerea vreunei certificări, dar vei câștiga încrederea comunității de pasionați de cafea).

 

 

1. Hrănește-ți curiozitatea cu cât mai multe informații

 

Procesul de producție din spatele unei cești cu cafea este alcătuit din mai mulți pași, iar acești pași pot afecta aromele cafelei - la ce altitudine crește cafeaua respectivă, cum este uscată și așa mai departe.

Există mulți factori de-a lungul călătoriei boabelor de cafea care explică de ce o cafea are gustul și mirosul respective. Dacă ești cu adevărat dedicat înțelegerii tainelor cafelei, așa cum înțelege un somelier tainele vinului, trebuie să te educi în ceea ce privește povestea din spatele cafelei pe care o bei.

 

Poți începe prin a studia aspectele de bază în legătura cu boabele de cafea și despre procesul de producție al unei cafele premium.

 

Apoi, poți continua tratând fiecare cafea pe care o bei într-o cafenea ca pe o carte care merită citită. Când comanzi, cere barista-ului informații despre boabe, blend și prăjitor; poate chiar să să-ți arate ambalajul. Ia notițe despre aceste detalii și caută pe internet informații despre producția acelui sac de boabe.

 

Pentru început, iată o listă de întrebări de care să ții cont atunci când cauți informații (deoarece vei găsi o multitudine de informații navigând online, inclusiv pe blogul nostru ;-):

  • Care este diferența dintre o prăjire light și cea dark?
  • Cum se cultivă cafeaua în diferite zone ale lumii și ce impact are regiunea asupra cafelei?
  • Care sunt diferitele tipuri de boabe?

 

 

2. Renunță la zahăr și lapte în cafea

 

Dacă ești o persoană care savurează deja cafeaua pură, fără ingrediente suplimentare, atunci poți sări peste acest punct și să te feliciți.

 

Dar, dacă îți bei cafeaua de obicei cu zahăr sau lapte (pe bază de plante sau altfel), atunci ne putem imagina că ai o mimică nu așa plăcută în timp ce citești acest articol.

 

Știm că nu va fi ușor, dar dacă vrei cu adevărat să apreciezi toate aromele delicate ale cafelei, va trebui să dobândești obiceiul de a servi cafeaua simplă. Dacă adaugi ceva în preparat, alterezi gustul.

 

 

3. Participă la câteva degustări de cafea

Fondatorul Julius Meinl își începea fiecare zi cu o degustare (blind cupping). În timpul acestei degustări, el își identifica toate produsele, împreună cu concurenții săi, legat la ochi. Pentru a deveni un adevărat expert în domeniu, ia exemplu dăruința și pasiunea de care a dat dovadă Julius Meinl.

Nu îți sugerăm să începi degustările de cafea legat la ochi, dar îți sugerăm să mergi la unul dintre aceste evenimente.

Cunoscătorii de cafea care participă la sesiunile de cupping, fără îndoială, îi întâmpină cu entuziasm pe noii veniți și vor răspunde cu și mai mult entuziasm la orice întrebări pe care le ai. Există un singur lucru pe care noi, pasionații, îl iubim mai mult decât cafeaua, și acela este vorbitul despre cafea în timp ce o savurăm.

Pur și simplu caută sesiuni de cupping care au loc în zona ta.

 

4. Gustă fiecare rețetă de băutură pe bază de cafea

OK, probabil ai câteva rețete de cafea preferate pe care le alternezi atunci când vizitezi una din cafenelele locale. Poate chiar îți comanzi to-go.

Chiar și așa, va trebui să experimentezi toate tipurile de cafea și blenduri care există, dacă dorești să-ți antrenezi papilele gustative, pentru a depista astfel aromele diferite, de la nuci, la ciocolată, la fructat și floral.

Începe din partea de sus a oricărui meniu clasic de cafenea (care începe, probabil, cu espresso) și mergi în jos, iar dacă nu exista suficientă diversitate în meniu, treci la o altă cafenea.

 

 

5.  Începe să îți prepari cafeaua acasă

Poate fi destul de copleșitor când te uiți la rafturile cu o mulțime de accesorii, din orice cafenea de specialitate. Cu toate acestea, un lucru care ar trebui să fie în fruntea listei de obiective pentru noul an este sa profiți de toate posibilitățile pe care le oferă aceste echipamente.

Așa cum boabele influențează aroma cafelei tale, metoda de preparare are un rol esențial.

 

Membră a celei de-a V-a generații a familiei Meinl, fosta președintă a Asociației de Cafea de Specialitate și pasionată de cafea, Christina Meinl, a spus odată: „Nu alegi metoda de preparare a boabelor, boabele își aleg metoda de preparare”.

Ceea ce vrea să spună prin asta este că o parte a procesului de a încerca și de a găsi metoda de preparare corespunzătoare cu boabele potrivite este jumătate din distracția de a fi un pasionat de cafea și este singura modalitate de a scoate la iveală tot ce este mai bun din aceasta.

Nu îți recomandăm să cumperi imediat toate echipamentele de preparare a cafelei de pe piață, în schimb, începe cu a cumpăra unul sau două echipamente și extinde-ți orizontul de acolo.

 

Acordă-ți timp pentru a învăța fiecare metodă de preparare în parte, apoi treci la următoarea.

 

Îți recomandăm să începi cu cea mai simplă dintre toate, metoda de preparare Pour Over.

 

Îți recomandăm, de asemenea, să cumperi un French Press, deoarece reprezintă o altă modalitate simplă și excelentă de a prepara o cafea bună acasă.

 

 

6. Cumpără o râșniță de calitate și niște cântare speciale pentru cafea

O râșniță este probabil unul dintre cele mai importante instrumente în călătoria ta spre a deveni un expert în cafea. Este esențial să macini boabele cu doar câteva clipe înainte de preparare, pentru a păstra gustul și aromele lor naturale.

 

Este la fel de important să râșnești boabele la mărimea potrivită, necesară pentru metoda de preparare pe care o alegi.

 

Al doilea echipament de care vei avea nevoie este un set de cântare de cafea. Cafeaua necesită multă precizie și, prin urmare, există o mulțime de momente în care va trebui să cântărești cafeaua la gram.

 

Interested to learn more?

Read more about coffee and tea, their preparation and popular coffee- and tea-based drinks.

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

Experți în prepararea cafelei: Cele 5 metode de preparare a cafelei pe care fiecare profesionist ar trebui să le cunoască

23.10.2021

Când cineva cere „o ceașcă cu cafea”, îți pui în sinea ta o mulțime de întrebări. Prăjită mai mult sau mai puțin? Moka Pot sau French Press?

General

Experți în prepararea cafelei: viitorul laptelui pe bază de plante în lumea cafelei

29.10.2021

Odată ce rasa umană s-a lovit de criza schimbărilor climatice, dietele noastre au început să se schimbe dramatic. Ne aflăm în mijlocul unei revoluții verzi radicale și captivante, care influențează toate ramurile industriei alimentare în care creăm și consumăm alimente și băuturi. Și lumea cafelei nu face excepție.

General

Experți în prepararea cafelei: 7 caracteristici de bază despre micile boabe brune de cafea pe care toți profesioniștii ar trebui să le cunoască

11.10.2021

Vă prezentăm prima parte din seria noastră de articole despre „Coffee Nerds 101”, o serie de articole în care veți afla foarte multe informații despre știința și arta preparării cafelei din toate unghiurile de abordare posibile.