General

Cum să creezi următoarea rețetă virală pe bază de cafea, în această perioadă de sărbătoare

Pentru acest sezon festiv, am rugat echipa de experți în cafea, alături de barista-ul Julius Meinl, Junior Vargas, să creeze câteva rețete recomandate acestei perioade de sărbătoare, rețete pe care știm că oricine le-ar îndrăgi și ar dori să le prepare oaspeților lor.

Au venit cu cea mai bună rețetă de Espresso Martini și cu un Espresso Bombardino, având ca ingredient secret lichiorul de ouă. Ambele vă vor face să intrați în adevăratul spirit al Crăciunului în această iarnă. Junior este un profesionist renumit pentru rețetele magice de cocktail-uri pe bază de cafeaua.

De asemenea, am obținut câteva sfaturi de la echipa noastră de pasionați de cafea despre cum vă puteți face propria rețetă pe bază de cafea de Crăciun.

Nu știi niciodată – ceea ce ai inventat poate fi următorul lucru viral pe rețelele sociale. Ah, și dacă vorbim despre rețelele sociale – etichetează-ne în fotografiile tale când postezi creația ta pe Instagram.

Pentru cei care doresc să încerce mixologia de cocktail-uri pe bază e cafea

Dacă vreți să preparați un cocktail, faceți cafeaua ingredientul principal.

Toate cocktail-urile care conțin cafea ar trebui să aibă cafeaua ca ingredient principal, ceea ce înseamnă că niciun alt ingredient nu ar trebui să depășească aromele cafelei.

 

Considerați cu atenție măsurătorile în mixologia de cocktail-uri de cafea.

Când te gândești la mixologia cafelei, trebuie să fii foarte atent la volumul pe care îl prepari. De exemplu, dacă amesteci o băutură scurtă, folosește o doză de espresso, dar dacă este un cocktail lung, folosește cafea la filtru.

 

Pentru omul de știință iubitor de cafea căruia îi place să experimenteze

Experimentați condimentele în procesul de preparare a băuturii

Vrem să condimentăm puțin acest sezon de sărbători – condimente precum cuișoare, scorțișoară sau cardamom  reprezintă o modalitate evidentă de a transforma o cafea normală într-o explozie de arome specifice Crăciunului (da, după cum vă puteți da seama, suntem deja în spiritul festiv).

Pur și simplu adăugați mirodeniile și pregătiți totul într-un portafiltru sau într-un French Press. Veți obține o creație încântătoare, cu miros și gust, care vă va încânta pur și simplu.

 

Pentru atunci când doriți să creați următoarea cafea virală de senzație

 

Amestecați, amestecați foarte bine!

Bine, acest sfat nu este de la Junior, deoarece (presupunem) niciun pasionat de cafea sau barista nu v-ar sugera vreodată să vă îmbunătățiți cafeaua adăugând frișcă.

 

Cu toate acestea, judecând după creațiile de cafea care au inspirat lumea pe rețelele sociale în ultimii ani, adăugarea unui element cremos și extravagant este o modalitate sigură de a face o rețetă câștigătoare.

 

Așa-numita „cafea bătută” a fost popularizată de rețeta dalgona în 2020 și, de atunci, oamenii au pregătit tot felul de preparate de cafea în încercarea de a reproduce faima peste noapte a dalgonei. Cafeaua „bătută” sau „amestecată” rezultă de fapt atunci când cineva amestecă o grămadă de ingrediente (de obicei dulci) cu cafea, făcând o capodoperă cremoasă și gustoasă.

 

Oricare ar fi creația ta, adaugă deasupra un turn de frișcă (acest lucru o va face și să iasă in evidență din punct de vedere estetic pe rețelele de socializare) – bombonelele colorate pentru a-ți retrăi copilăria sunt opționale, dar recomandate.

 

Sezonul sărbătorilor este perioada din an în care te poți răsfăța și cu siguranță meriți asta!

 

 

Surprinde-ți prietenii cu o cafea cu mentă

Deși atât menta, cât și cafeaua au ambele arome puternice, atunci când sunt combinate, scot tot ce este mai bun una din cealaltă.
Pur și simplu adăugați 2 până la 3 linguri de extract de mentă la o cafea de mărime medie. Încă o dată, vă recomandăm cu căldură să o decorați cu o spirală de frișcă și o grămada de bombonele de ciocolată.

 

 

Servește cafeaua cu turtă dulce

Ori iubești turta dulce, ori o urăști. Dacă sunteți fan, vă recomandăm să faceți din aceasta ingredientul secundar în creația voastră de cafea. Siropul de turtă dulce poate fi turnat în orice preparat de cafea, dar ați putea lua în considerare și să amestecați niște turtă dulce împreună cu cafeaua. 
Asigurați-vă că serviți prăjituri din turtă dulce. Cui nu-i place actul “sălbatic” de a mușca din capul omulețului de turtă dulce?

 

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

9 idei de cadou care vor face Crăciunul mai bun pentru orice pasionat de cafea

24.11.2021

Cu toții avem acea persoană din viața noastră care este atât de obsedată de cafea încât poartă un tricou cu o zicală de genul „O viață fără cafea e o viață care nu se trăiește” imprimat pe el. Nu sunt doar îndrăgostiți de băutură, dar sunt și îndrăgostiți de meșteșugul de a face cafea în toate variantele sale glorioase. Cafeaua face parte din ceea ce sunt ei.

General

Experți în prepararea cafelei: 7 caracteristici de bază despre micile boabe brune de cafea pe care toți profesioniștii ar trebui să le cunoască

11.10.2021

Vă prezentăm prima parte din seria noastră de articole despre „Coffee Nerds 101”, o serie de articole în care veți afla foarte multe informații despre știința și arta preparării cafelei din toate unghiurile de abordare posibile.

General

4 sfaturi şi trucuri de la un expert pentru a-ți prepara rețete de Iced Coffee în această vară

15.07.2021

Cafeaua a intrat într-o nouă eră în ultimii ani. În timp ce producătorii de cafea, prăjitorii și barista folosesc tehnologia pentru a-şi îmbunătăți nivelul creației, creativitatea combinată cu idei inovatoare duc cafeaua la un nivel avansat. Adică, cine s-ar fi gândit acum 20 de ani că vom mixa cafeaua cu apa tonică?