Международни

Виенска кафе култура в капсула

Когато хората си мислят за виенските кафенета, обикновено им изниква уникално спокойната атмосфера, която благоприятна за размисъл. Това зависи от редица фактори. Очарователните и хумористични сервитьори, прекрасният интериор и разбира се гостите, които четат вестници, всички те създават аура на безвремие и спокойствие. Особено важно обаче е отличната чаша кафе. Интервюирахме Катарина Бартас, старши маркетинг и продуктов мениджър в Julius Meinl, която е отговорна за предоставянето на индивидуални и иновативни решения на нашите партньори в сферата на хотели, ресторанти и кафенета, както и други бизнес клиенти като офиси. Искахме да разберем как висококачественото кафе може да бъде опаковано в малки капсули, за да осигури това уникално кафе усещане с едно натискане на бутон.

Г-жо Бартас, ролята ви в Julius Meinl звучи много предизвикателно. С коя скорошна иновация се гордеете особено?
Да, със сигурност е предизвикателство. Ние сме много горди с нашите капсули Julius Meinl Inspresso Professional capsules  В комбинация с правилната кафе машина, те са идеалното решение за много от нашите клиенти.

 

За кои клиенти и цели бихте препоръчали капсули Julius Meinl Inspresso Professional? И по какво се различават от другите бизнес решения на Julius Meinl?
Концепцията Julius Meinl Inspresso Professional е идеалното решение за всички наши клиенти, които искат да предложат отлично кафе, такова качество, което бихте очаквали от професионална еспресо машина, като същевременно се възползвате от практическите предимства на капсулната система.

 

Какво отличава капсулите Julius Meinl Inspresso Professional?

Наскоро подобрихме формата на капсулите Inspresso Professional - това означава, че вече можем да поберем още повече кафе във всяка капсула, за да гарантираме превъзходно вкусово изживяване. Ние предлагаме богат избор от първокласни капсули, включително Espresso Classico, Lungo 100% Arabica и Espresso Decaf.

 

И така, опаковате атмосферата на кафенето в малки капсули за лесно удоволствие?
(Смее се) Да, предполагам, че това е един от начините да го опиша.

 

За да сервирате професионално кафе, не се нуждаете само от правилните капсули, а и от подходяща машина. Къде може да се намери такава?
Няма универсален отговор на това. Всеки клиент има различни изисквания. Нашият екип по продажбите е обучен да установи точно какви са те и да намери идеалното решение според тях. Въпроси като "Колко кафета продава клиентът на ден?" и "Има ли достъп до водопровод за машината?" са ключови за определяне на типа машина, която препоръчваме.

 

Използвайки конкретен пример, каква би била идеалната машина за среден до голям хотел, който е и място за редовни срещи и конференции?
За хотел, който редовно е домакин на събития и срещи, бихме препоръчали Saeco. Машината може да приготви до 60 кафета на ден. Друго предимство е интегрираният резервоар за мляко. Това позволява на потребителя да избира между четири различни количества мляко с едно натискане на бутон.

 

Ами малък ресторант подходящ за вечери?
Освен споменатия модел Saeco, има още едно добро предложение за този сценарий - комплект за портафилтър Rancilio. Това позволява на клиента да използва нашите професионални капсули на всяка машина Rancilio Espresso. Това решение позволява качеството, осигурено от професионална еспресо машина, да се комбинира със значително по-голяма лекота на използване. В допълнение, професионалния стимер улеснява сервирането на богат избор от кафе вариации - подобни на тези, приготвени от баристите.

 

Контекстът на обстановката ли диктува кои видове кафе са най-търсени - като еспресо след вечеря в ресторантите?
Да разбира се. Различните обстоятелства изискват различни видове кафе. Ето защо нашата гама Inspresso Professional предлага четири различни напитки: еспресо - класическата смес за тези, които обичат типично италианско еспресо, 100% Арабика премиум смес, версията Forte за тези, които предпочитат кафето си силно и безкофеиново еспресо.

 

Кое кафе Inspresso Professional е вашият личен фаворит?

Лично аз харесвам еспресото 100% Арабика. Това е идеалната комбинация от висококачествени бразилски и централноамерикански зърна Арабика, което води до изключителен вкусов профил.

Споделете статия