Kávé receptek Bécsből és azon túl

Aroma, szín, változatosság: ezek jellemzik a hagyományos kávé recepteket, amelyek több száz éve léteznek. Sok ilyen kávéfajt neves írókról, zeneszerzőkről és arisztokratákról neveztek el. Ma ugyan olyan finomak, mint az a nap, amikor először létrehozták őket.

A "Schwarzer"

A "Brauner"

A Verlängerter (Café Americano)

A Melange (bécsi Melange)

A Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

A Franziskaner (Ferences Szerzetes)

A Mozart Café

Mária Terézia

Fedezze fel kávéreceptjeinket

MInden recept alapja:

Az eszpresszó

  • coffee-beans 7-10 gramm frissen őrölt kávé
  • weight Tömörítési súly 15-20 kg
  • time-clock A 20-30 másodperces extrakciós időnek 30 ml kávét kell készítenie (beleértve a krémát is).
product image

Tálalja egy kicsi, kúpos pohárban, az aranyszínű, kissé márványos krémával.

A "Schwarzer"

A kicsi vagy nagy „Schwarzer”, egy vagy dupla eszpresszóból áll. 7/14 gramm kávéból és 3/6 cl vízből készül. Az elkészítés ideje 20-30 másodperc.

A "Brauner"

A kicsi vagy nagy „Brauner”, egy vagy dupla eszpresszóból áll, amelyet egy kis tejszínnel vagy kávékrémmel szolgálnak fel, lehetővé téve az eszpresszó ízlésének megfelelő testre szabását.

A Verlängerter (Café Americano)

Egy kis csésze eszpresszó egy nagy csészében tálalva, forró vízzel vagy egy kis krémmel az oldalán. Tejjel vagy tej nélkül is tálalható.

A Melange (bécsi Melange)

Ez egy tipikus bécsi kávékülönlegesség. Egy kis eszpresszóból áll, amelyet egy nagy csészében, félig párolt tejjel tálalnak, tejhabbal kiegészítve.

A Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

A „Verkehrt” jelentése az, hogy fejjel lefelé, ezért ez a sima ital több tejet tartalmaz, mint kávét. Öntsön 1/3 forró tejet és 1/3 tejhabot egy magas pohárba, és adjon hozzá egy csepp eszpresszót.

A Franziskaner (Ferences Szerzetes)

Hasonló egy Melange-hoz, kivéve, hogy itt a tejszínhab, helyettesíti a tejhabot. Tálaljon egyetlen eszpresszót meleg tejjel és egy kupak tejszínhabbal egy nagy kávéscsészében (1/3 kávé, 1/3 tej, 1/3 tejszínhab).A Mozart Café

A világklasszis zeneszerzőről elnevezett ital egy dupla eszpresszó, amelyet egy kupak tejszínhabbal, oldalán 2cl sherry pálinkával tálalnak.

Mária Terézia

Klasszikus csemege a bécsi kávéházakban. Ez a kávé különlegesség egy Habsburg uralkodó nevét viseli. Ennek alapja egy Verlängerter, amelynek narancssárga jegyei cukorral kombinált narancslikőrből származnak. Tetejére tejszínhab kerül, amelyet megszóruk a narancs héjával.

A Wiener Eiskaffee (bécsi Jeges Kávé)

2 gombóc vanília fagylalttal, hideg tejjel, 2 eszpresszóval készül. Fedje le a fagylaltot hideg tejjel, és öntsön rá 2 eszpresszót. Szívószállal és hosszú kanállal tálaljuk.