Международни

Духът на Виена

Позволете ни да ви отведем на изследователско пътуване. Открийте духа на Виена и защо Julius Meinl е посланик на виенската култура на кафене - и компания с мисия да пренесе магията на Виена в света.

Колко думи са изговорени и изпети за уникалния дух на Виена? Колко пъти е изобразен и възхваляван? Днес той притежава толкова очарование, колкото и досега.

 

Но какво се крие зад уникалната атмосфера и привлекателност на Виена? Характерният чар ли е, че градът излъчва независимо от сезона, или статутът му на най-добрия град в света за живеене? Огромният брой имперски атракции или разнообразният набор от културни събития, с които австрийската столица е толкова известна? Тайната рецепта на Виена съдържа цяла гама от съставки, без съмнение - но това, което обичаме най-много, е ненадминатото богатство от кулинарни акценти, които Виена предлага на своите граждани, както и посетители от цял свят. Wiener Schnitzel, вкусни сладкиши и торти, до наистина уникална кафе култура, оформена и известна по целия свят от Julius Meinl в продължение на повече от век.

 

Тайната на уникалния дух на Виена

Цялата гама от атрибути допринасят за очарованието на Виена, разбира се, но има и нещо повече от това. Тайната на уникалния дух на града е причината той да се отличава от останалите красиви столици по света: Във Виена миналото и настоящето са напълно балансирани. Само във Виена можете напълно да се потопите в местното културно наследство, без дори да стъпвате в музей. Само във Виена ще откриете толкова жизнена градска среда с толкова много вдъхновяващи места - от барокови улични пейзажи и императорски дворци до Донауканала с цветните си графити и не на последно място процъфтяващите съвременни кафенета, които предлагат поглед към възхода на града -настъпващи тенденции в дизайна и начина на живот.

 

Виенските кафенета - в сърцето на градския живот

Виенското кафене изпълнява специална роля в ежедневния ритъм на столицата - може да се каже, че това е микрокосмос на виенския живот. Имена като Café Landtmann или Café Central са известни по целия свят, но всички кафенета във Виена са живи представи за това, което прави Виена толкова специална. И си заслужава пътуване само заради кафенетата му!

Наред с богатия избор на кафе, сладкиши и международни вестници, виенските кафенета са известни и със своите маси, покрити с мрамор, столове Тонет, щандове за вестници и полилеи. Поколения творци, интелектуалци и писатели са използвали кафенетата на Виена като собсвени дневни - и практиката продължава и до днес. В тези уникални културни оазиси те се срещат, разговарят, спорят, четат и пишат или просто четат вестник.

По този начин всеки посетител може да усети истинския вкус на виенския начин на живот и култура, просто като изпие една чаша кафе - традиционно поднесена на сребърен поднос, придружен от чаша вода от виенски сервитьор с характерно очарователно чувство за хумор.

 

Накратко: Виенското кафене е място, където се консумира кафе и време, но в сметката се намира само кафето. Нищо чудно, че културата на кафенето във Виена беше официално включена в списъка на ЮНЕСКО като част от националния опис на нематериалното културно наследство на Австрия през 2011 г.

 
Насладете се на духа на Виена - с типично виенско кафе от Julius Meinl

Една от двете ни фабрики все още може да бъде намерена в 16-ия квартал на Виена, където е създадена през 1911 г. Фабриката е специализирана в обработката на първокласни смеси от арабика, използвайки класическия виенски процес на печене. Това обикновено е средно до тъмно печено, забележително с богатия кафяв цвят на зърната. Той засилва характера на всяко кафе, независимо от произхода, и подчертава вкусовете му. Виенското печено е може би най-трудното ниво на печене за овладяване. Ако оставите зърната в пеща твърде дълго и те ще образуват твърде много масло на повърхността на зърната, ако обаче ги прекратете през процеса на печене само за миг, то няма да се образува масло.

Гама от различни кафета, произведени от нашата пекарна във Виена, са на разположение на крайните потребители като част от колекцията ритейлни кафета Vienna и на бизнес клиентите чрез линия The Originals.

Всяко зърно има история

Линията The Originals е в чест на живота на нашия основател. През 1862 г. Julius Meinl I отваря първия си магазин, където продава подправки, ориз, чай и зелени кафе на зърна. В онези дни кафето все още се продаваше сурово и след това се печеше у дома във фурната или в тиган. Легендата разказва, че слугиня от виенско домакинство изтичала в магазина в сълзи, защото била изгорила скъпите зърна кафе. Така се ражда идеята за печеното кафе - Julius Meinl I пусна печеното кафе като нов продукт, като по този начин зададе стандарт за високо качество.

 

Но истинския революционер в изпичането на кафе се оказва неговият син Julius Meinl II. В новоразработения му процес зърната вече не влизат в контакт с въглищния газ. За разлика от предишния метод, кафените зърна не са имали послевкус и запазват пълния си естествен аромат. Julius Meinl беше първата европейска компания за кафе, която установи този процес на печене.

Традиционни виенски рецепти и историите, които разказват

Независимо дали сте професионалист, който приготвя типично виенско кафе, клиент в кафене или някой, който се наслаждава на кафе у дома - оставете Julius Meinl да ви заведе на пътешествие, за да разгледате богатото разнообразие от рецепти за виенско кафе.

 

От малък "Schwarzer" или "Brauner" и "Wiener Melange", до по-сложните "Franziskaner" и "Einspänner", всяка рецепта за кафе има своя история. Традиционните виенски рецепти имат свой собствен чар и днес са толкова вкусни, колкото когато са създадени за първи път. Можете да започнете да им се наслаждавате тук и да отпиете (виртуална) глътка уникален дух на Виена, който се крие във всяка чаша кафе Julius Meinl.

 

 

Споделете статия