Általános

A fentartható adventi kalendárium kávé imádóknak

Mindenki szereti az adventi naptárat, igaz? Nos, idén a Julius Meinlnél úgy gondoltuk, hogy valami mást csinálunk – lemondunk arról, hogy karácsonyig adjunk egy kis csokoládét a mindennapokra, és ehelyett 24 apró tippet osztunk meg arról, miként teheti sokkal fenntarthatóbbá kávéivási rituáléját.

Mindeközben a kávé fenntarthatóbbá tételével kapcsolatos ígéretünk ugyanaz, mint amikor idén ünnepeltük a Kávé világnapját: Élvezed a pillanatot. a többit bízd ránk.

 

Valóban elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a kávét ne csak Önnek, hanem a jövő generációinak is jobbá tegyük.1. Ismerje meg kávé és a tea forrását

Ismerje meg a kávét és teát, amelyet iszik, és csak olyan kávét és teát főzzön otthon, amely fait trade és UTZ tanúsítvánnyal rendelkezik, és egyértelműen felelős forrásból származik (más néven, mint Julius Meinl kávéja).

 

2. 100%-ban biológiailag lebomló kapszula

Válassza a 100%-ban biológiailag lebomló kávékapszulákat (és történetesen Julius Meinl kiadott ezek közül néhányat idén).

3. Fenntartható csomagolás

Ügyeljen a kávé csomagolására is. Nem könnyű olyan csomagolást készíteni a kávé számára, amely 100%-ban fenntartható, mivel a kávé különféle, dívaszerű tárolási követelményei vannak.


Választhat azonban olyan márkákat, amelyek legalább a csomagolásukkal próbálnak fenntartható lenni (teljes nyilvánosságra hozatal: a Julius Meinl úttörő szerepet játszott a fenntartható csomagolásban a teakínálatában, és ezen dolgozik a kávétermékek terén is – nézze meg ezt a helyet).

 

4. Minőség versus mennyiség

Fogadja el a mantrát – minőség kontra mennyiség – amikor kávéfogyasztásáról van szó.

 

5. Fedezzeük fel a növényi alapú termékeket 

Csökkentse vagy cserélje le tejtermék-fogyasztását a különféle ízletes növényi alapú alternatívákkal, amelyek már kaphatóak.


6. Főzze manuálisan

Kezdje el a kávéfőzést kézi főzési módszerrel. Ez csökkenti a felhasznált elektromosságot. Minden apróság segít!

 

7. Ragaszkodjon ehhez az újrafelhasználható szűrőhöz

Szerezzen be magának egy újrafelhasználható szűrőt bármilyen otthoni főzési módszerhez. Rengeteg olyan lehetőség van, amely minden papírszűrőt megszégyenít.


8. Ossza meg a kávéját

Csak azt a kávét őrölje meg, amelyre minden adaghoz szüksége van. Itt egy jó kávémérleg készlet segít.

9. Kapcsolja ki a gépet

Csak a kávéhoz vagy teához szükséges vizet melegítse fel röviddel a készítés előtt. Ez azt jelenti, hogy ha eszpresszógépet használ otthon, kapcsolja ki, amíg nem működik.

 

10. Nyáron próbálja ki a cold brew-t

Lépjen egy lépéssel tovább, és fedezze fel a cold brew csodálatos világát, akár egész évben. Így még a vizet sem kell felmelegítenie!

 

11. Az éberség mindenekelőtt

Főzzön óvatosan és körültekintően: csökkentse a felesleges vízpazarlást és a felhasznált kávé mennyiségét.

 

12. Vásároljon használtan

Vásárolja meg használtan a kávéfőzési kellékeit. Rengeteg ilyen elérhető az online piactereken, és nem mindig szükséges újat vásárolni.

13. Ellenőrizze az energia besorolást

Nézze meg az átvételre szánt kávégép energiabesorolását.

 

14. Javítás és újrahasznosítás

Útközben valamikor elfelejtettük azt a tényt, hogy nem kell mindent egyszerűen kicserélni, ha leáll, hanem meg is lehet javítani. Bár reméljük, soha nem fog ilyen helyzetbe kerülni, ha kávégépe mégis leáll, fedezze fel a javítási lehetőségeket.


És amikor végre eljön az ideje, hogy pihentessen egy kávéfőzőt, nézze meg a helyben kínált újrahasznosítási lehetőségeket.

 

15. Tisztítsa meg a kávéfőzőt 

Tartsa tisztán kávéfőzőjét, hogy a fűtési funkciója hatékony maradjon, és ne használjon fel feleslegesen energiát.

 

16. Használjon környezetbarát tisztítószereket

Bár ez nem feltétlenül kapcsolódik közvetlenül a kávéiváshoz, nem mindegy, hogyan takarítasz fel magad, miután elkészített egy csészét – csak környezetbarát tisztítószereket használjon.

17. Újrahasznosítás és komposztálás

Használja újra és komposztálja a kávézaccot. A zacc, amit csak kidobnánk, remek műtrágyát jelentenek, és egyesek még a hús puhítására is használják! Olvasson utána az interneten a kávézacc felhasználási módjairól, és új életet adjon nekik.

 

18. Kezelje megfelelően a kávéját 

Ahogy a lista egy korábbi tippjében már említettük: a kávé egy igazi díva, ha a tárolás módjáról van szó. Ennek ellenére javasoljuk, hogy a kávét megfelelően kezelje, hogy a lehető legkevesebbet pazarolja el belőle. Ez azt jelenti, hogy légmentesen záródó és sötét tárolóedényben kell tárolni, hogy megőrizze legjobb tulajdonságait, amíg el nem jön a ragyogásának ideje.

 

19. Tegyen a változásért

Noha nem tudja ellenőrizni a kávéházba bevezetett fenntartható gyakorlatokat, megpróbálhatja befolyásolni őket látogatásai során. Próbálja meg irányítani őket ezen tippek irányába, amelyek minden kávézót fenntarthatóbbá tesznek.

 

20. Konzultáljon a baristával

Tegyen fel kérdéseket a baristáinak, és győződjön meg róla, hogy csak olyan babot használnak, mint a miénk a Julius Meinlnél, amelyek felelős forrásból származnak.

21. Keressen egy hulladékmentes kávézót

Keressen olyan kávézókat, amelyek hulladékmentesek. Napról napra több hasonlót fog találni!

 

22. Biológiailag lebomló pohár

Szerezzen magának egy csésze kávét, amit szeret, és vigye magával mindenhová. És ha egy Julius Meinl kávét kínáló kávézóban találja magát, és történetesen elfelejtette a csészét, soha ne féljen – kifejlesztettünk egy biológiailag lebomló kávéscsészét.

 

23. Barátod a jó öreg teáskanál

Ne használja az eldobható keverőket (igen, még a fából készült keverőket sem!). Ne pazaroljon amikor arról van szó, hogy mivel keveri a kávét, kérjen egy teáskanálnyit.

 

24. Legyen a változás szószólója

Legyen a változás szószólója. Legyen szó a barátokkal való csevegésről, vagy ha kávét rendel a szeretett helyi kávézójában – terjessze a hírt arról, hogyan teheti fenntarthatóbbá a kávét. 

 

Itt, a Julius Meinl blogon folyamatosan értesülhet a legújabb kávézási fenntarthatósági tippekről.Interested to learn more?

Read more about coffee and tea, their preparation and popular coffee- and tea-based drinks.

See more

Cikk megosztása