Виенска кафе култура

Julius Meinl има своите корени във всичко, което представлява Виена: изтънчена традиция, безупречно обслужване, творческо изразяване и уважение към първокласното качество.  

 

В исторически план Виенското кафене е играло решаваща роля в изграждането и оформянето на културата във Виена. Днес този уникален феномен е добре познат по света и привлича множество чуждестранни туристи, както и местни жители.

Виенската кафе култура

Влезте, в което и да е кафене във Виена и ще се потопите в специфичната атмосфера. Когато говорим за типичното виенско кафене, съществуват множество социални практики и ритуали, които създават много специална атмосфера. Освен огромното разнообразие от кафе, сладкиши и международни вестници, виенското кафе е известно и с масите си с мраморни плотове, столовете „Тонет“, поставките за вестници и полилеите.

Световно културно наследство на ЮНЕСКО

Виенската кафе култура бе официално включена в Националния списък на нематериално културно наследство на ЮНЕСКО през 2011.

 

Според изявлението на ЮНЕСКО: "типични за виенското кафене са масите с мраморни плотове, на които се сервира кафето, столовете в стил Тонет, ложите, масите за вестници и детайлите на интериорния дизайн в стила на Историализма. Кафенето е място, на което консумираш време и кафе, но в сметката е отразено само кафето."

 

Като посланик на виенската кафе култура от 1862, в Julius Meinl се гордеем много с това постижение....