Kultura bečkih kafea

Brend  Julius Meinl temelji se na svemu što je bečko: prefinjenoj tradiciji, besprekornoj usluzi, kreativnom izražavanju i poštovanju vrhunskog kvaliteta.

 

Kafei su imali presudnu ulogu u oblikovanju bečke kulture. Danas je ovaj fenomen poznat u međunarodnim okvirima i privlači posetioce iz celog sveta, baš kao i domaće goste.

Bečki kafei

Već pri samom ulasku u bečki kafe možete osetiti posebnu atmosferu. Prijatni rituali i završni detalji stvaraju poseban ambijent. Pored širokog izbora kafa, peciva i inostrane štampe, bečki kafei su poznati po stočićima sa mermernom pločom, tonet stolicama, držačima za novine i prepoznatljivim bogatim lusterima.

Svetska kulturna baština UNESCO-a

Kultura bečkih kafea zvanično je uvrštena na UNESCO-ovu Nacionalnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa 2011.godine.

 

Prema izjavi: “tipični za bečke kafee su mermerni stolovi na kojima se poslužuje kafa, Thonet stolice, separei, držači za novine i detalji dizajna enterijera u stilu historicizma. Kafei su mesto gde se konzumira vreme i prostor, ali na računu se nalazi samo kafa."

 

Julius Meinl ponosni je ambasador kulture bečkih kafea od 1862. godine, a posebna atmosfera odražava se u našoj današnjoj komunikaciji. Učini svaki dan posebnim uz Julius Meinl...