Savršena kafa od zrna do šoljice

Vrhunska kafa započinje tropskim suncem i vulkanskim tlom u regijama uzgoja kafe 23 ° S - 25 ° J od ekvatora. Nakon berbe, prevozi se na mešanje, prženje i pakovanje. Putovanje uključuje mnoge osetljive faze koje zahtevaju iskustvo, veštinu i kontrolu kvaliteta.

leaf image

Stvaranje novih mešavina zahteva iskustvo, kreativnost i veštinu. To je takođe potrebno za proizvodnju postojećih mešavina kafe, jer se popularni i toliko voljeni ukusi moraju ponavljati uvek iznova - uprkos promeni žetve i vremena.

Mešanje kafe

Prženje kafe

Prženje je umetnost, s dozom nauke. To je veština koja iziskuje dugogodišnje iskustvo.

Julius Meinl I osnovao je prvu pržionicu u Europi pre više od 150 godina, koristeći pržionicu mikro šarže. Njegovo znanje i strast prenose se iz generacije u generaciju u okviru porodice Meinl.

Naše sedište u Julius Meinl-Gasseu u Beču nalazi se u pogonu za prženje koji se od 1911. godine specijalizovao za bečko pečenje. Naš studio za kafu razvija naše vrhunske mešavine, posebne mešavine ali i brojne „Single origin“ kafe, kao i „The original“ kafe.

2005. godine dodali smo vrhunsko postrojenje za prženje u Vicenzi (Italija) kako bi zadovoljili sve potrebe kafe naših poslovnih klijenata i ljubitelja kafe širom sveta. Postupak prženja i u Beču i u Vicenzi kompijuterizovan je vrhunskom tehnologijom. Majstor prženja prati sve kako bi garantovao vrhunski kvalitet našeg prženja.

Prženje

Stepen prženja važan je za optimalnu pripremu kafe.

Svetlo prženje

...stvara intenzivnu aromu, veću kiselost i više tela na nepcu - pogodno za filter kafe

Srednje prženje

...donosi više supstanci u zrnu, aromatičnih, karamelizovanih, malo manje kiselih - prikladno za tipične bečke recepte kafe

Tamno prženje

...dovodi do oštrog, jako karameliziranog i intenzivnijeg ukusa - pogodno za espresso.

 

Pakovanje kafe

Pržena kafa, bilo da je u zrnu ili mlevena, vrlo je osetljiv proizvod. Da bismo zaštitili našu dragocenu kafu od kiseonika, mirisa, vlage, toplote i svetlosti, Julius Meinl je pažljivo pakuje.

Naša je kafa vakumski pakovana ili zatvorena u kesice sa jednosmernim mehanizmom, tako da vazduh neće doći do kafe, dok svi gasovi nastali prženjem mogu izaći. Na taj način zadržava se kvalitet dok je na putu do vas.

Mlevenje kafe

Za  dobijanje optimalnog ukusa iz zrna kafe nije potrebno samo dobro prženje, već i precizna finoća mlevenja i način pripreme.

Iako naši kupci zelene kafe, tim za kontrolu kvaliteta i proizvodnju donose najviše standarde, priprema kafe je na vama!

Da biste postigli savršen ukus, pripazite na završnu pripremu i način mlevenja. Za najukusnije rezultate, neka vas nadahnu naši specijalisti za kafu.

MD Julius Meinl Austria

Christina Meinl

U poslednjih 157 godina Julius Meinl postao je sinonim za najkvalitetniju kafu. Kao članica pete generacije Meinl porodice, takođe se osećam odgovornom za podsticanje timskog rada i rasta kako bismo održali naš uspeh u industriji kafe.

U kompaniji Julius Meinl živimo i dišemo kafu. Sa više od 150 godina iskustva radujemo se što delimo naše znanje sa vama.

Vi i vaš tim možete uživati u treningu o pripremi kafe, podešavanju mlina, pripremi mleka i stvaranju napitaka na bazi kafe. Naši profesionalni baristi rado će na vas preneti tajne i duh bečkih kafea.

 

Kontaktirajte nas za više detalja

Trening pripremanja kafe

Priprema

Savršeni espresso

Za savršeni espresso iz zrna kafe morate izvući najbolje. Vodite računa o ovim parametrima:

 • Temperatura vode od 90 - 96 ° C.
 • Kvalitet vode (3-6 ° dh za ukupnu tvrdoću i 2-4 ° dh karbonatne tvrdoće)
 • Količina mlevene kafe (7 do 10 grama po šoljici prema SCA preporukama)
 • Količina espressa (25-35 ml, uključujući kremu po šoljici espressa)
 • Vreme ekstrakcije (idealno 20-30 sekundi)
 • Težina nabijanja (oko 15 do 20 kg; zavisno od novoa mlevenja i količini mlevene kafe)

Savršena pena od mleka

Da biste pripremili savršenu penu od mleka, usresredite se na osnovne korake:

 • Koristite ohlađenu menatlnu latijeru
 • Koristite sveže i hladno mleko (4 ° C)
 • Što su mlečne masti u mleku veće, to će brže dobiti strukturu i osećaj u ustima (mleko sa približno 3,3 - 3,6% mlečne masti)
 • Rukom osetite temperaturu sa strane latijere tokom zagrevanja
 • Nemojte ga pregrevati (idealno je između 60-65 ° C) ili ćete izgubiti strukturu i teksturu.
 • Koristite metalnu latijeru odgovarajuće veličine: Mala = 1 šoljica, Srednja = 2 šoljice, Velika = 4 šoljice
Saznajte više:

Vaš partner u posluživanju kafe

Kao neko ko posluje u konkurentnom okruženju, svojim kupcima morate pružiti jedinstveno I prijatno iskustvo. Zato ima smisla udružiti se s partnerom za kafu sa iskustvom u radu sa svim vrstama ugostiteljskih objekata, od popularnih kafića do elegantnih hotela. Naš tim će prilagoditi naše proizvode i usluge vašem tipu i stilu poslovanja.

 

Saznajte više

Vrhunska premium kafa i čaj

Strastveni smo zaljubljenici u sve što je vezano za kafu i čaj. Od stručnosti naših uzgajivača kafe do naših bliskih partnerstava s plantažama čaja, sve se slaže u šoljici. Zato gosti uživaju u svakom gutljaju Julius Meinl proizvoda.

 

Saznajte više

Recepti za kafu iz Beča i okoline

Aroma, boja, raznolikost: to su obeležja tradicionalnih recepata za kafu koji postoje stotinama godina. Mnoge od ovih vrsta kafa nazvane su po poznatim književnicima, kompozitorima i aristokratima. Danas su jednako ukusni kao i dana kada su stvoreni.

 

Saznajte više