Cultura Cafenelei Vieneze

Brandul Julius Meinl este înrădăcinat în tot ceea ce este vienez: tradiție rafinată, servicii impecabile, expresie creativă și apreciere pentru calitatea premium.

Cafenelele au jucat un rol crucial în conturarea culturii din Viena. Astăzi, acest fenomen este cunoscut la nivel internațional și atrage atât vizitatori din străinătate, cât și localnici.

Cafeneaua vieneză

În momentul în care intrați într-o cafenea din Viena veți fi întâmpinați de o atmosferă specială. Există ritualuri și mici detalii care creează o ambianță unică. În afară de o mare varietate de cafele, produse de patiserie și ziare internaționale, acestea sunt renumite pentru mesele din marmură, scaune Thonet și candelabre.

Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO

În noiembrie 2011, Cultura Cafenelei Vieneze a fost oficial inclusă în Patrimoniul Cultural Intangibil UNESCO. Conform declarației UNESCO: tipic cafenelelor Vieneze sunt mesele din marmură pe care este servită cafeaua, scaunele Thonet, separeurile, mesele pentru ziare și detaliile designului interior în stilul Historicismului. Cafenelele sunt un loc unde timpul și spațiul sunt consumate, însă doar cafeaua se regăsește în nota de plată.

Ca Ambasadori ai Culturii Cafenelei Vieneze încă din 1862, suntem mândri de această realizare.