General

Sustenabilitate în industria cafelei: angajamentul nostru pentru un viitor mai sustenabil

Savurarea unei cești de cafea este deja o parte naturală a rutinei zilnice pentru majoritatea oamenilor, însă probabil că puțini se gândesc în amănunt la pașii ce trebuie urmați pentru ca ei să se poată bucura de acest moment. De cinci generații ne pasionează parcursul cafelei de la boabă la preparatul final. Și suntem la fel de pasionați și de impactul pe care o ceașcă de cafea îl are asupra mediului înconjurător și a comunităților care o produc.

Pasiunea noastră pentru cafea a fost transmisă din generație în generație, de aceea înțelegem și faptul că, datorită acestei moșteniri, avem responsabilitatea de a contribui la crearea unui viitor sustenabil pentru industria cafelei. 

 

De la fermierii care cultivă boabele de cafea, până la specialistul barista care servește cafeaua și la clienții iubitori de cafea care o savurează, le suntem datori tuturor să facem eforturi pentru un impact semnificativ în domeniul cafelei.

 

Iată cum contribuim la un viitor sustenabil pentru industria cafelei:


 

1. Obținem certificări care transformă angajamentele noastre de sustenabilitate în realitate

Suntem mândri că am obținut certificări acreditate în mod independent, ceea ce înseamnă că impactul este resimțit cu adevărat și pe teren. Certificarea noastră Fairtrade garantează că toți cei care lucrează cu noi de-a lungul lanțului valoric al cafelei beneficiază de condiții și salarii echitabile.

 

În același timp, certificările noastre ecologice - UE și USDA - reafirmă angajamentul nostru de a produce, prelucra, transporta și depozita cafeaua într-un mod ecologic, așa cum este considerat de organisme independente din SUA și UE.




2. Am pus bazele unor programe care fac cu adevărat o diferență


Ducem mai departe spiritul de pionierat care face parte din moștenirea noastră, pentru un viitor mai sustenabil al cafelei. 

 

Prin inițiativa noastră Responsibly Selected Coffee ne asigurăm că fiecare ceașcă de cafea pe care o savurați a fost obținută în mod responsabil de furnizorii noștri, conform standardelor de sustenabilitate socială, economică și de mediu. 

 

În colaborare cu partenerii noștri din lanțul de aprovizionare, ne îndreptăm spre o trasabilitate completă, de la boabă la preparatul din ceașcă, asigurându-ne că fiecare etapă a procesului este sustenabilă. 

 

Mai mult, prin programul Generations ne-am propus să facem pași mici, dar valoroși, care să asigure momente semnificative pentru generațiile viitoare. 

 

Fiind o afacere de familie de cinci generații, credem cu tărie că susținerea comunităților producătoare de cafea pentru a transmite cunoștințele generațiilor viitoare este ingredientul principal pentru mai multă sustenabilitate în industria de cafea.

 

Facem acest lucru posibil lucrând îndeaproape cu comunitățile, învățând din experiențele lor și înțelegându-le nevoile. În acest fel, le putem oferi sprijinul necesar pentru a-și îmbunătăți practicile sustenabile, pentru a crește productivitatea și pentru a permite generațiilor viitoare să le ducă moștenirea mai departe.




3. Raportăm în mod transparent progresele noastre

Prin publicarea periodică a rapoartelor de sustenabilitate ne asumăm responsabilitatea pentru progresele pe care le înregistrăm în urma eforturilor noastre și ne reafirmăm constant angajamentul. Aceste eforturi ne-au transformat în ambasadori ai sustenabilității – la nivel economic, de mediu și social – în tot ceea ce facem. 




4. Inovăm pentru ca produsele noastre să fie mai sustenabile 

Credem că sustenabilitatea este un pilon esențial al cercetării și dezvoltării. De la produse și până la ambalaje, credem cu tărie în dezvoltarea durabilă, răspunzând nevoilor consumatorilor și gândindu-ne în același timp la generațiile viitoare. 

 

Faptul că gama noastră de capsule 100% compostabile domestic a fost una dintre primele care a intrat pe piață, nu este o coincidență, ci o declarație – toți suntem implicați, mai ales atunci când vine vorba de inovație și identificarea unor noi soluții care să accelereze tranziția domeniului cafelei către un viitor sustenabil.  



Interesat să descoperi mai multe?

Citește despre eforturile noastre de sustenabilitate.

Vezi mai multe detalii

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

Arta de a te bucura cu adevărat de cafea, inspirată din cult

01.03.2023

Ritualul de a savura „conștient” și cu adevărat cafeaua redevine popular și ar putea fi inspirat chiar de celebra Cultură a Cafenelelor Vieneze. Rezervă-ți deci câteva momente să te relaxezi și lasă-ne să te purtăm în atmosfera unică a unei cafenele din Viena.

General

De Ziua Internațională a Cafelei, oferim cafele gratuite și

01.10.2022

De Ziua Internațională a Cafelei (1 octombrie), transformăm momentul la cafea într-unul și mai special. În cadrul unui parteneriat unic cu Institutul Jane Goodall vom planta mii de arbori în numele partenerilor noștri din domeniul ospitalității ce își servesc clienții cu cafeaua Julius Meinl ce provine din surse sustenabile. În plus, le vom oferi celor care le calcă pragul o cafea gratuită, pentru a celebra contribuția la inițiativa noastră sustenabilă. | Imagine: © Institutul Jane Goodall

General

10 modalități prin care vă puteți face cafeneaua sau restaur

06.08.2021

Cu toate acestea, nu este ușor să știi de unde să începi și cum să implementezi practici ecologice, mai ales atunci când stresul zilnic te „macină” în conducerea unei cafenele sau a unui restaurant din domeniul HoReCa. Te înțelegem perfect. Am reflectat asupra modului în care îi putem sprijini pe partenerii noștri din HoReCa – și nu numai – din întreaga lume, să ajute planeta prin transformarea afacerilor lor într-un mod ecologic și prietenos cu mediul.