Bécsi kávéházi kultúra

A Julius Meinl cég büszke a bécsi gyökereire: kifinomult hagyomány, kifogástalan kiszolgálás, kreatív kifejezés és a prémium minőség megbecsülése.

 

A kávéházak döntő szerepet játszottak Bécs kultúrájának alakíulásában. Mára nemzetközileg ismert és külföldről is vonzza a látogatókat, csakúgy, mint a helyieket.

A bécsi kávéház

Ha besétál egy bécsi kávéházba, különleges hangulat fogadja. Vannak kellemes rituálék és utómunkálatok, amelyek egyedi hangulatot teremtenek. A sokféle kávé, sütemény és nemzetközi újság mellett híresek márvány asztallapjaikról, Thonet székeiről és csillárjairól.

UNESCO kulturális világörökség

2011 novemberében a bécsi kávéházi kultúra hivatalosan felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe. Az UNESCO nyilatkozata szerint: a bécsi kávéház jellemzője a márványasztal, amelyen a kávét felszolgálják, a Thonet székek, boxok, asztalokra kihelyezett újságok és a historizmus stílusjegyeire jellemző belsőépítészeti részletek. A kávéház egy olyan hely, ahol újraélhetjük a történelmet és magunkba szippanthatjuk a légkört, de a végén csak a kávét számítják fel.

 

1862 óta a bécsi kávéházi kultúra nagyköveteként, a Julius Meinl büszke erre az eredményre.