Globalne vijesti

Kako stvoriti recept za kavu koji će postati viralni hit ovih blagdana

Ove blagdanske sezone dali smo našem talentiranom timu stručnjaka za kavu, zajedno s našim internim baristom, Juniorom Vargasom, izazov da sastave neke zimske i blagdanske recepte za koje znamo da će se naša zajednica ljubitelja kave oduševiti.

Smislili su vrhunski Espresso Martini i Espresso Bombardino s žutanjkom od jaja. Oboje će  te potaknuti na pjevušanje u  toploj  i ugodnoj atmosferi ove zime. Junior (koji je i nacionalni prvak barista) renomirani je profesionalac u stvaranju magije u koktelima s kavom.

 

Također smo izvukli nekoliko savjeta našeg tima stručnjaka za kavu o tome kako možeš napraviti vlastitu božićnu kreaciju koktela s kavom.

 

Nikad se ne zna – ono što smisliš može biti sljedeća viralna stvar na društvenim mrežama. Oh, i dok pričamo o društvenim mrežama – označi nas  na svojim slikama kada objaviš svoju kreaciju na Instagramu, inače se nije ni dogodilo.

 

Za one koji se žele okušati u stvaranju koktela s kavom

 

Ukoliko kreneš u izradu ovih koktela, neka kave bude glavni sastojak

Svi kokteli koji sadrže kavu trebali bi koristiti kavu kao glavni sastojak, što znači da nijedan drugi sastojak ne smije nadjačati okuse kave.

 

Pažljivo razmisli o mjerama prilikom izrade koktela s kavom 

Kada razmišljaš o koktelima s kavom, moraš obratiti veliku pozornost na volumen koji pripremate. Na primjer, ako miješaš kratko piće, upotrijebi espresso, a ako se radi o dugom koktelu, koristi filter kavu.

 

Za #coffee štrebere koji vole eksperimentirati

 

Eksperimentirajte sa začinima 

Dodavanje okusa ovih blagdana – začina poput klinčića, cimeta ili kardamoma – jedan je očigledan način da pripremiš običnu kavu uz božićni duh u šalici (da, kao što vidite, već smo u prazničnom duhu) .

Jednostavno dodaj začine u mješavinu kave i skuhaj u portafilteru ili French press-u. Tako ćeš napraviti jednu divnu kreaciju kave s mirisom i okusom koja će te, ili kome god serviraš, ispuniti svečanim duhom.

 

Za one koji namjeravaju stvoriti sljedeću viralnu senzaciju sa slikom kave

 

Umutite, jako dobro umutite!

OK, dakle, ovaj savjet nije od Juniora jer (pretpostavljamo) niti jedan kavoznalac barista ne bi predložio da poboljšaš svoju kreaciju koktela s kavom dodavanjem šlaga ili mućkanjem napitka.

 

Međutim, sudeći prema kreacijama koktela s kavom koje su posljednjih godina inspirirale svijet na društvenim mrežama, dodavanje kremastog, ekstravagantnog elementa jedan je siguran način za izradu pobjedničkog recepta.

 

Tučena kava je neophodna kada netko pomiješa hrpu (obično slatkih) sastojaka s kavom i sve to sjedini, stvarajući kremasto i ukusno remek-djelo.

Kakvu god kreaciju smisliš, na vrh dodaj toranj od šlaga (tako će i estetski iskočiti na društvenim mrežama) – posip za ponovno proživljavanje djetinjstva nije obavezan, ali se preporučuje.

 

Blagdansko doba je doba godine da se počasti, a ti to definitivno zaslužuješ!

 

 

Začini svoj napitak pepermintom

Kako i paprena metvica i kava posjeduju snažne okuse, kada su upareni,  donose ono najbolje jedno u drugome.

 

Jednostavno dodaj 2 do 3 žlice ekstrakta paprene metvice u kavu uobičajene veličine. Još jednom, toplo bismo preporučili da na vrh dodaš spiralu od šlaga i malo (oduvijek smo željeli upotrijebiti ovu riječ u receptu) čokoladnih mrvica.

 

 

Uljepšaj svoju kavu medenjacima

Ili voliš medenjake ili ih mrziš. Ako si obožavatelj, toplo preporučamo da ovo bude tvoj sekundarni sastojak u stvaranju kave. Sirup s okusom medenjaka možeš dodati u bilo koju kavu, a možeš  razmisliti i o ubacivanju pravih medenjaka u mikser.

 

Svakako posluži uz ovu kreaciju koktela s kavom i prave medenjake.

 

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

9 ideja što pokloniti coffee štreberima ovih blagdana

23.11.2021

Svi imamo barem jednu osobu koja je toliko opsjednuta kavom da nosi majicu s natpisom poput ovog: "Kava mi treba samo 7 dana u tjednu." Nisu zaljubljeni samo u napitak, već su zaljubljeni i u umijeće kuhanja kave u svim njegovim veličanstvenim varijacijama. Kava je dio onoga što oni jesu.

Globalne vijesti

Coffee štreberi 101: 7 osnovnih činjenica o malom smeđem zrn

05.10.2021

Predstavljamo prvi dio našeg serijala postova "Coffee štreberi 101", kojima ćemo iz svih mogućih kutova razmotriti znanost i umjetnost o kavi.