S ponosom najavljujemo prvi međunarodni Julius Meinl Barista Cup, natjecanje na kojem odajemo počast vještinama naših barista. U više od 10 zemalja bit će održana nacionalna natjecanja, a svaki državni prvak natjecat će se na Grand finalu u Beču. Tko će biti najbolji u 2024? Prijavi se na svoje nacionalno natjecanje, pokaži što znaš na velikom finalu u Beču i osvoji putovanje u Honduras! 

JULIUS MEINL BARISTA CUP 2024

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Natječaj je otvoren za sudionike starije od 18 godina zaposlene u kafiću, hotelu ili restoranu koji poslužuju Julius Meinl kavu. Moraju imati ili boravište ili državljanstvo u zemlji gdje se održava lokalno natjecanje na kojem sudjeluju.

1. KORAK: PRIJAVI SE


Ako si barista koji radi u ugostiteljskom objektu koji poslužuje Julius Meinl kavu, prijavi se za sudjelovanje u natjecanju!


Sve što trebaš učiniti je priložiti video u kojem pripremaš latte art te podijeliti s nama svoj recept i fotografiju za napitak od kave - Signature drink. Obrazac za prijavu nalazi se niže.

2. KORAK: NACIONALNO NATJECANJE, 04.06.2024

8 najboljih kandidata bit će pozvani na nacionalno natjecanje u tri kategorije:

  • Espresso
  • Cappuccino
  • Signature Drink


Svaku kategoriju ocjenjivat će stručni žiri. Sudionik s najboljim ukupnim rezultatom u svim kategorijama bit će proglašen nacionalnim prvakom i osvojit će putovanje na Grande finale u središte tvrtke Julius Meinl u Beču, i priliku za natjecanje za glavnu nagradu: putovanje na plantažu kave u Honduras. Predstavnik ugostiteljskog objekta u kojem natjecatelj radi također će biti pozvan.
3. KORAK : GRAND FINALE U BEČU, 19.09.2024

Nacionalni pobjednici  natjecat će se na velikom finalu u globalnom sjedištu tvrtke Julius Meinl u Beču.


Veliko finale imat će tri kategorije: Espresso, Cappuccino i Signature Drink. Najbolji u svakoj pojedinačnoj kategoriji bit će proglašen pobjednikom. Sva tri pobjednika osvojit će putovanje u Honduras te brojne druge nagrade.

Prijavi se na natjecanje!

Korak 1: Osobni podaci

Za tehničke upite ili pomoć pošaljite nam email na baristacup@meinl.group

Adresa lokala
OPCIONALNO: Referenca (voditelj ili Julius Meinl prodajni predstavnik)
Ugovor o pristanku

Korak 2: Pokažite svoj Capuccino ili Latte Art

Pošalji video u kojem pokazuješ kako pripremaš espresso, pjeniš mlijeko i radiš latte art. Video bi trebao započeti pravljenjem espressa iz aparata i završiti krupnim planom vašeg latte arta ili capuccina u šalici. Pobrini se da ti se lice vidi barem u dijelu videa. Provjerite je li tvoj video jasan i dobro osvijetljen radi pravedne procjene. Imaj na umu da video mora biti kraći od tri minute. Za tehničke upite ili pomoć pošaljite nam email na baristacup@meinl.group

Max 100 MB .mp4, .mov, .wmv

Korak 3: Tvoj autorski napitak od kave

Koji je tvoj Signature drink? Je li to jedinstvena verzija klasičnog espresso martinija ili možda ledena kava s dodatkom…? Želimo znati! Sudci će ocijeniti tvoju prijavu na temelju kreativnosti i okusa. Napomena: piće mora sadržavati jednu dozu espressa. Dopuštena je upotreba alkohola. Za tehničke upite ili pomoć pošaljite nam email na baristacup@meinl.group

Max 10 MB .png, .jpeg, .jpg
Ovisno o brzini internetske veze, aplikacije ponekad mogu potrajati nekoliko minuta da se obrade. Nakon što kliknete "Pošalji prijavu", molimo vas da ostanete na stranici dok ne primite obavijest da je vaša prijava uspješno poslana.

Rancilio aparati za kavu dizajnirani su i i proizvedeni u Italiji s gotovo stoljetnim iskustvom i poznati su po svojoj iznimnoj kvaliteti. Rancilio Specialty RS1 je profesionalni aparat za kavu koji će natjecatelji koristiti na nacionalnom i globalnom natjecanju.

Fiorenzato više od 80 godina dizajnira i proizvodi profesionalne mlince visokih performansi koji savršeno melju kavu bezbroj puta zaredom. Natjecatelji će koristiti profesionalni mlinac F83 E PRO na nacionalnom i globalnom natjecanju. 

Cafetto je specijalizirani proizvođač vrhunskih proizvoda za čišćenje i dezinfekciju opreme za pripremu kave. U Cafettu su ponosni što kao službeni partner podržavaju industriju kave i talentirane bariste.

Svaka doza espressa sastoji se od 92% vode, zbog čega njezina kvaliteta igra ključnu ulogu u pripremi savršene kave. BWT nudi inovativna rješenja za podizanje senzorske kvalitete vode na najvišu razinu i pružanje zaštite od kamenca za aparat.