Julius Meinl: akkor és most

Julius Meinl a bécsi kávéház kultúráját képviseli szerte a világon, és ötvözi a hagyományokat az innováció szellemével. Családi vállalkozásunk több mint 150 éve szinonimája a legmagasabb minőségű kávé és tea, valamint teljes körű, személyre szabott szolgáltatás az élelmiszer-szolgáltató és a szállodaipar számára.

Olyan kultúra, amely kiállja az idő próbáját

A bécsi kávéházak mindig nyüzsgő találkozási helyeket jelentettek a művészek és a szabad gondolkodók számára, és ez ma is folytatódik, mivel mindenféle ember olvasni, írni, dolgozni vagy egyszerűen kikapcsolódni jár egy finom kávé mellett.

Az évek alatt

1862 - ma

1800
1862

Julius Meinl fűszerboltot nyit Bécs belvárosában, amelyben zöld kávébabot, kakaót, teát, fűszereket, rizst és cukrot árul.

1877

I. Julius Meinl egy általa kifejlesztett eljárással forradalmasítja a kávépörkölést. Ezzel az eljárással a kávébabok nem érintkeztek a széngázokkal, így többé nem volt utóízük, miközben teljes mértékben megőrizték természetes aromájukat.

1912

A cég székhelyét áthelyezik Bécs 16. kerületébe, a mai Julius Meinl Gasséra (az út később, 1954-ben II. Julius Meinl után kapta nevét), ahol a mai napig is működik.

1913

A Julius Meinl az Osztrák–Magyar Monarchia legnagyobb kávépörkölője, s egyben Közép-Európa – mint egy 50 millió lakossal rendelkező gazdasági övezet – legnagyobb kávé- és teaimportőre.

1924

Joseph Binder grafikus tervező megalkotja a Meinl Mohrt, amely a Meinl kávé ikonjává, majd később a cég védjegyévé vált.

1950

A Julius Meinl legnagyobb üzlete Bécsben, a Graben 19. alatt nyitja meg kapuit, és napjainkig a prémium minőségű élelmiszerek legfőbb beszerzési helye Bécsben.

1962

A cég 100 éves fennállásának évfordulójára piacra dobja a Jubilee kávékeveréket.

1980

Bevezetik a prémium minőségű President kávét.

2004

Matteo Thun olasz sztárdizájner ismét életre kelti a Meinl logót, és új, trendi csészedizájnt alkot.

2008

A 2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság idején Julius Meinl megépíti a világ legnagyobb kávéházát a bécsi Ringstrassén a Természettörténeti és a Művészettörténeti Múzeum között.

2009

1862. A Julius Meinl prémium minőségű kávét bevezetik a vendéglátás üzletágba. Jellemzője a különleges ízvilág, egyedi dizájn és a legmodernebb technológia.

2010

Bevezetik a Matteo Thun által tervezett új trendi kiskereskedelmi csomagolást.

2012

A Julius Meinl a páratlan minőség és kávészakértelem 150 éves évfordulóját ünnepli. Ismét életre keltik a Julius Meinl teát, melynek szlogenje: „East meets West”

2015

A „Fizess verssel” kampány elsöprő globális sikert arat.

2016

Az Inspresso új koncepciója - az Inspiring Espresso kapszula - bevezetésre kerül.

2017

A kávé készítésének hosszú családi hagyományait követve Julius Meinl piacra dobja az „Eredetiket”.

2018

Julius Meinl kibővíti hideg italok választékát a Tea on the Rocks kollekció megjelenésével és az innovatív Cold Brew kávésorozattal.

2019

A Julius Meinl Industrieholding GmbH örömmel tette közzé első fenntarthatósági jelentését.

2020

Julius Meinl piacra dobja új INSPRESSO kapszuláját, amely 7 különböző, teljesen biológiailag lebomló anyagból készült kapszulából áll. Ez újabb kis lépést jelent egy jobb bolygó felé számunkra és a jövő generációink számára.