Globalne vijesti

Vjerujemo da će nam naša kultura brige o zaposlenicima pomoći u postizanju uspješne održive budućnosti

2019. je bila izuzetno uspješna godina za Julius Meinl. Postigli smo impresivne rezultate prodaje, proširili poslovanje na globalnoj razini i postigli druge ambiciozne ciljeve. A onda je došla 2020. s pandemijom koja nam je oduzela jedan od glavnih kanala prodaje - gastronomiju.

Naravno, naša priča nije jedinstvena u ovim teškim vremenima. Mnoge tvrtke susrele su se s poteškoćama izazvane potresima koji se događaju oko nas. Međutim, pandemija je učinila i neke dobre stvari za našu tvrtku.

 

Na primjer, tijekom tog teškog vremena osvrnuli smo se svojim korijenima tražeći smjernice kako krenuti naprijed. U nedavnom intervjuu za naše nadolazeće Izvješće o održivosti (koje će biti objavljeno na jesen), dugogodišnji izvršni direktor tvrtke Julius Meinl, Marcel Loeffler, govorio je o najvažnijim stvarima koje proizlaze iz kolektivnog promišljanja tvrtke.

CEO

Marcel Löffler

Odmah smo bili svjesni da su naši zaposlenici naša najveća prednost za prevladavanje ove krize.
 
‘Definitivno smo htjeli zajedno prebroditi pandemiju i nikoga ne ostaviti iza sebe - bili smo uvjereni, i još uvijek jesmo, da ćemo snagom organizacije i ljudi od kojih se ona sastoji, biti još uspješniji nakon pandemije.

 

Ova kultura brige o zaposlenicima proizlazi iz podrijetla obiteljske tvrtke Julius Meinl i njene navike dugoročnog planiranja i promišljanja. 

 

‘Tijekom prošlosti, uvijek je bilo spoticanja - što zbog ratova, što zbog pandemija - sve je to dio 160 godina duge Julius Meinl povijesti. Tvrtka se iznova prilagođavala promjenama i činila je to održivo.’

 

‘Ne težimo samo kratkoročnim uspjesima već postavljamo strategiju za dugoročnu održivu budućnost.’ kaže Loeffler.

 

Briga o ljudima koji čine tvrtku upisana je DNA Julius Meinl obiteljske tvrtke.

 

Tu ne mislimo samo na zaposlenike koji rade u našoj organizaciji, već i na partnere s kojima radimo.

 

Radimo s farmerima u Kolumbiji osiguravajući da sadašnje i buduće generacije njihovih obitelji proizvode održivo i da mogu dobro živjeti od svog rada.

 

 

Tvrtka Julius Meinl vođena je, naravno, svojom ambicijom proizvodnje najbolje kave na tržištu. Međutim, također je strukturirana oko nekih osnovnih i temeljnih poslovnih filozofija inspiriranih početcima obiteljskog poslovanja.

 

Uvjereni smo da će ovo temeljno uvjerenje u stvaranje radnog mjesta na kojem će svi napredovati biti pokretačka snaga dok se krećemo u održiviju i prosperitetniju budućnost.

 

Također, vjerujemo da je održivo djelovanje, u društvenom i ekološkom smislu, dobro za poslovanje.

 

Naše odgovornosti po pitanju društvene i ekološke održivosti bitan su faktor kako svi naši zaposlenici obavljaju svoj svakodnevni posao. Bez obzira rade li u proizvodnji, kupuju ili prodaju, svi znaju da je njihov zadatak promicanje i prakticiranje održivosti unutar organizacije.

 

Posljednjih godina uspjeli smo značajno smanjiti količinu ambalažnog materijala koji je štetan za okoliš.

 

Osim toga, inovacijom smo stvorili biorazgradive ambalaže koje se mogu kompostirati, uključujući naše vrećice čaja, kapsule za kavu i naše šalice za kavu ToGo.

 

 

Također, brzo smanjujemo emisiju CO2 primjenom sustava upravljanja okolišem u našim proizvodnim pogonima i razvili smo tehnologiju koja smanjuje emisije iz naših pržionica.

 

Sav taj razvoj, unatoč tome što se tvrtka našla u epicentru pandemijske krize, pokrenuli su zaposlenici strastveni u svom radu, a prema njima se postupa s dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužuju.

 

Julius Meinl započeo je kao obiteljska tvrtka i mi ćemo se nastaviti ponašati kao takvi. Uvjereni smo da će ovaj pristup dovesti do prosperitetne budućnosti tvrtke te onih koji s nama rade.

 

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

10 načina na koje možete učiniti svoj caffe bar ili restoran

28.07.2021

Razumijemo vas, nije lako znati odakle započeti i kako primijeniti ekološki prihvatljivije prakse, pogotovo ako ste suočeni sa svakodnevnim žrvnjem vođenja gastronomskog posla, poput caffe bara ili restorana. Razumijemo vas u potpunosti.

Globalne vijesti

Zašto budućnost kave ovisi o obitelji?

28.07.2021

Jeste li čuli izreku: ‘Možeš birati svoje prijatelje, ali ne možeš odabrati svoju obitelj’? Pa, kad vaša obitelj preraste u globalnog proizvođača kave, to ne mora nužno vrijediti.