The Originals – Generations

Prije više od 160 godina, Julius Meinl je bio pionir ručnog prženja u malim serijama, a danas dijelimo njegov svjež pogled na craft ponudu kave za hotele, restorane i kavane širom svijeta. Ova je ponuda idealna za profesionalce koji vole kavu i koji teže postizanju jedinstvenog održivog iskustva kave koje slavi umijeće izrade i jamči najbolju kvalitetu u šalici. 


Contact us here   

VIENNA XVI

Note lješnjaka, tamne čokolade, karameliziranih žitarica.


S ponosom predstavljamo ovu mješavinu 100% arabice s klasičnim bečkim okusom. Nudi savršenu ravnotežu kava iz vrhunskih regija, za kompleksan i nježan okus. Pržena na tradicionalni bečki način, okusi ovih različitih podrijetla skladno su spojeni, dajući mješavini puno tijelo i bogatu kremu. Vienna  XVI dobila je ime po 16. bečkom okrugu, u kojem se od 1912. godine nalazi sjedište i pržionica Julius Meinl.


Vrsta zrna: 100% arabica

Porijeklo: Kolumbija, Brazil, Nikaragva i Gvatemala

Razina prženja: 4/6

Kiselost: 6/10

Slatkoća: 7/10

Tijelo: 6/10


Recept za pripremu preporučen za dupli espresso:

Količina kave: 14-14,5g

Veličina sita: 14g

Vrijeme ekstrakcije: 24-25 sek

Težina napitka po šalici: 13-15g

Volumen napitka po šalici: 24-25 ml

LIMITED EDITION

Mi u Julius Meinlu vjerujemo da bi svaka od naših The Originals Limited Edition serija kave trebala dobiti osobni angažman jer različiti elementi unose nijanse u okus, poput vremena na dan prženja, veličine serije i statusa pržionice. Tako majstor za prženje cijeli dan ostaje kraj pečenjare, vadi mali uzorak zrna graha, pomno ga pregledava...


Duboko ih pomiriši ... vrati ih i ponovi. Ovaj se proces izvodi iznova i iznova tijekom sati, gotovo stotine puta dnevno, baš kao što se to radi svakodnevno godinama. Svako pakiranje Julius Meinl THE ORIGINALS Limited Edition prži   s najvećom pažnjom naš majstor za prženje  koji je potpisao ovo pakiranje kako bi osobno potvrdio njegovu kvalitetu.

SPECIJALNA LIMITIRANA SERIJA

PERU HACIENDA VILCABAMBA


Vilcabamba je bio posljednji grad Carstva Inka. Njemu u čast obitelj Uturunco osnovala je svoju Haciendu Vilcabamba prije 90 godina. Čak i danas Enriqueta Uturunco još uvijek koristi kanale za navodnjavanje koje su koristile Inke. Kombinacija velike nadmorske visine i niskih temperatura noću omogućuje im produljenje vremena  fermentacije u procesu pranja do 56 sati; sve ove varijable zajedno s našim profilom prženja rezultiraju bogatom i kompleksnom kavom.


Kako bismo proslavili obljetnicu Juliusa Meinla, ova posebna kava, koja je dobila ocjenu 87,5, pržena je na točan datum kada je naša tvrtka osnovana prije 160 godina: 5. travnja.


Za sljedećih 160 godina!


PROFIL ŠALICE


Slatkasta poput tamnog meda i čokolade, srednjeg do jakog tijela s osjećajem maslaca u ustima, slatke kiselosti narančine kore i notama indijskog oraščića u povratnom okusu  daje jedinstvenu uravnoteženu šalicu.


Lagano prženje


Recept za pripremu kave za V60:

Količina kave: 20 g

Količina vode: 300 ml

Vrijeme kontakta: 03:00 min

Temperatura: 92°C

Recept za pripremu duplog espressa:

Količina kave: 18 g

Količina tekućine: 36 g

Veličina sita: 17 g

Vrijeme ekstrakcije: 24-26 sek

Temperatura: 92° C

Julius Meinl The Originals paket za naše kupce sadrži:

  • Dvije  espresso mješavine s konstantnom kvalitetom koju su dokazali SCA stručnjaci
  • Šalice u modernom dizajnu prema SCA standardu
  • Dostupno ograničeno izdanje ručno pržene specialty origin kave
  • Prikladna oprema za pripremu kave  i reklamni materijali na prodajnom mjestu

Porazgovarajmo!

Zainteresirani? Imate pitanja? Razgovarajte s našim timom u vašoj blizini.

Obratite nam se