S ponosom najavljujemo prvi međunarodni Julius Meinl Barista Cup, natjecanje na kojem odajemo počast vještinama naših barista. U više od 10 zemalja bit će održana nacionalna natjecanja, a svaki državni prvak natjecat će se na Grand finalu u Beču. Tko će biti najbolji u 2024? Prijavi se na svoje nacionalno natjecanje, pokaži što znaš na velikom finalu u Beču i osvoji putovanje u Honduras! 

JULIUS MEINL BARISTA CUP 2024

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Natječaj je otvoren za sudionike starije od 18 godina zaposlene u kafiću, hotelu ili restoranu koji poslužuju Julius Meinl kavu. Moraju imati ili boravište ili državljanstvo u zemlji gdje se održava lokalno natjecanje na kojem sudjeluju.

1. KORAK: PRIJAVI SE


Ako si barista koji radi u ugostiteljskom objektu koji poslužuje Julius Meinl kavu, prijavi se za sudjelovanje u natjecanju!


Sve što trebaš učiniti je priložiti video u kojem pripremaš latte art te podijeliti s nama svoj recept i fotografiju za napitak od kave - Signature drink. Obrazac za prijavu nalazi se niže.

2. KORAK: NACIONALNO NATJECANJE, 04.06.2024

8 najboljih kandidata bit će pozvani na nacionalno natjecanje u tri kategorije:

  • Espresso
  • Cappuccino
  • Signature Drink


Svaku kategoriju ocjenjivat će stručni žiri. Sudionik s najboljim ukupnim rezultatom u svim kategorijama bit će proglašen nacionalnim prvakom i osvojit će putovanje na Grande finale u središte tvrtke Julius Meinl u Beču, i priliku za natjecanje za glavnu nagradu: putovanje na plantažu kave u Honduras. Predstavnik ugostiteljskog objekta u kojem natjecatelj radi također će biti pozvan.
3. KORAK : GRAND FINALE U BEČU, 19.09.2024

Nacionalni pobjednici  natjecat će se na velikom finalu u globalnom sjedištu tvrtke Julius Meinl u Beču.


Veliko finale imat će tri kategorije: Espresso, Cappuccino i Signature Drink. Najbolji u svakoj pojedinačnoj kategoriji bit će proglašen pobjednikom. Sva tri pobjednika osvojit će putovanje u Honduras te brojne druge nagrade.

Rancilio aparati za kavu dizajnirani su i i proizvedeni u Italiji s gotovo stoljetnim iskustvom i poznati su po svojoj iznimnoj kvaliteti. Rancilio Specialty RS1 je profesionalni aparat za kavu koji će natjecatelji koristiti na nacionalnom i globalnom natjecanju.

Fiorenzato više od 80 godina dizajnira i proizvodi profesionalne mlince visokih performansi koji savršeno melju kavu bezbroj puta zaredom. Natjecatelji će koristiti profesionalni mlinac F83 E PRO na nacionalnom i globalnom natjecanju. 

Cafetto je specijalizirani proizvođač vrhunskih proizvoda za čišćenje i dezinfekciju opreme za pripremu kave. U Cafettu su ponosni što kao službeni partner podržavaju industriju kave i talentirane bariste.

Svaka doza espressa sastoji se od 92% vode, zbog čega njezina kvaliteta igra ključnu ulogu u pripremi savršene kave. BWT nudi inovativna rješenja za podizanje senzorske kvalitete vode na najvišu razinu i pružanje zaštite od kamenca za aparat.