Tandemul dintre artă și abilitatea de a prepara o cafea de cea mai înaltă calitate va prinde viață în cadrul campionatului Julius Meinl Barista Cup. Aici participanții vor concura pentru titlul de cel mai bun barista Julius Meinl, la nivel global. Astfel, participanții își vor etala cunoștințele și pasiunea pentru a servi o cafea excepțională.


Ești tu campionul din 2024? Înscrie-te la competiția locală  și profită de o șansă unică: să concurezi pe o scenă globală la Marea Finală găzduită la Viena și să câștigi o călătorie în Honduras!

JULIUS MEINL BARISTA CUP 2024

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Competiția este deschisă participanților care au cel puțin 18 ani și sunt în prezent angajați în calitate de barista la o cafenea, un hotel sau un restaurant care servește cafea Julius Meinl. La fel, participanții trebuie să locuiască sau să aibă cetățenia țării în care se desfășoară competiția locală.

ETAPA 1: ÎNSCRIEREA


Dacă ești un barista care activează la un local care servește cafea Julius Meinl, înscrie-te pentru a participa la competiție!


Tot ce trebuie să faci este să încarci un videoclip în care prepari o cafea cu latte art și să împărtășești rețeta  și o fotografie a unei băuturi de autor pe bază de cafea, prin intermediul formularului de mai jos.

ETAPA 2: COMPETIȚIILE LOCALE

Cei mai buni aplicanți vor fi invitați să concureze în cadrul competiției naționale. Competiția are 3 categorii:


  •  Espresso;
  • Cappuccino;
  • Băutură de autor.


Fiecare categorie va fi evaluată de către o echipă de experți. Participantul cu cel mai mare punctaj general, care sumează toate punctele acumulate la fiecare categorie, va primi titlul de campion național și va câștiga o călătorie la Viena pentru a participa în competiția din Marea Finală. Un reprezentant local al brandului Julius Meinl la fel va fi invitat să se alăture.
ETAPA 3: MAREA FINALĂ, 19.09.2024

Câștigătorii naționali din fiecare țară participantă vor concura între ei în cadrul Marii Finale, găzduită la sediul global Julius Meinl din Viena.


Marea finală va include și ea cele trei categorii: Espresso, Cappuccino și Băutură de autor. Participanții cu cel mai mare punctaj per categorie vor fi declarați câștigători. Fiecare dintre cei 3 campioni vor obține câte o călătorie în Honduras, alături de multe alte premii.


SPONSORI

Fiorenzato proiectează și fabrică râșnițe profesionale de peste 80 de ani. Cu o performanță înaltă, acestea sunt capabile să ofere granulația perfectă de nenumărate ori pentru prepararea unei băuturi desăvârșite. Competitorii vor utiliza râșnița profesională F83 E PRO în competițiile regionale și globale. 

Cafetto este un producător specializat în produse de curățare și dezinfectare destinate echipamentelor de preparare a cafelei și a dispozitivelor, asigurând un utilaj curat și o băutură cu gust excepțional de fiecare dată. Cafetto este mândru să susțină industria și barista talentați din spatele esspresoarelor, în calitate de Official Cleaning Products Partner.