Globalne vijesti

Širimo horizonte: Uganda se pridružuje Julius Meinl Generations programu

Zakoračite u svijet uzgoja kave, gdje predani farmeri ulažu sve svoje napore u proizvodnju zrna koja ispunjavaju naše šalice jutarnjom čarolijom. Uzgoj kave nije samo vitalni izvor prihoda za mnoge lokalne obitelji, već i rad pun strasti koji zahtijeva snagu i otpornost. Unatoč sve većim izazovima i nepredvidivosti, život uzgajivača kave ispunjen je svrhom i nepokolebljivom predanošću zanatu.

Imamo dugu povijest zagovaranja očuvanja bogate raznolikosti kulture kave. Budući da smo svjesni gorućih izazova s kojima se zemlje proizvođači kave danas suočavaju, uključili smo se u proces podrške malim i lokalnim poljoprivrednicima te zajednicama da razumiju svoje potrebe i zajedno rade na pravednijoj i održivijoj industriji kave.


Prvi Julius Meinl program održivosti u regiji Tolima u Kolumbiji postigao je značajan uspjeh od osnutka 2018., počevši s podrškom za 50 a sada  podržavamo 200 lokalnih poljoprivrednika. Pozitivan utjecaj koji smo imali na lokalne zajednice bio je inspirativan i potaknuli su nas da proširimo naše napore u pogledu održivosti na druge zemlje podrijetla.



Osnaživanje budućih generacija


Uz Kolumbiju, Uganda se sada pridružila Julius Meinl Generations programu u središnjoj regiji Lwengo, počevši od ožujka 2023.


Zajedno s našim cijenjenim partnerom SAWA WORLD, aktivno radimo na implementaciji dobre, održive poljoprivredne prakse i osnivanju dodatnih mikro i usjevnih poduzeća (lokalnih prirodnih gnojiva, na primjer). Na taj način osiguravamo da naša potpora dovodi do povećanja produktivnosti (tj. obijanje na panju, gnojidbe, međusobnog usjeva) i diversifikacije prihoda za obitelji koje uzgajaju kavu i lokalne zajednice. 


Čvrsto vjerujemo u poticanje održivih praksi, omogućujući obiteljima uzgajivača kave da ostanu u poslu godinama koje dolaze.


Oslanjajući se na iskustva podrške u Kolumbiji, težimo ostvariti trajan, značajan utjecaj na zajednice kave i na njihove buduće generacije.


Kao tvrtka pete generacije za proizvodnju kave i čaja, čvrsto vjerujemo u važnost prenošenja dragocjenog znanja o uzgoju kave na buduće generacije. Podržavajući lokalne obitelji uzgajivača kave, možemo pomoći u očuvanju kulture i nasljeđa uzgoja kave u godinama koje dolaze.



Julius Meinl Generations Program neovisno je verificiran od strane ENVERITAS-a, neprofitne organizacije treće strane koja pruža osiguranje održivosti industriji kave.


Svojom potporom Julius Meinl Generations Programu, linija proizvoda The Originals Generations slavi ne samo proizvodnju kave i bečko nasljeđe, već i svoju predanost održivim praksama. S više od 160 godina stručnosti, The Originals mješavine kave, kao što su Vienna XVI, Red Door i House Blend, stvaraju obrtnici za obrtnike, dajući jedinstvene i izuzetne okuse izražavajući strast i predanost onih koji ih stvaraju.

Julius Meinl Generation program

Saznajte više o Julius Meinl Generations programu ovdje:

Saznajte više

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

Održiva proizvodnja: Naša predanost održivoj budućnosti

01.04.2023

Razumljivo je da se većini šalica kave neprimjetno uklopi u dnevnu rutinu, uz malo razmišljanja o koracima koji su potrebni da se do toga dođe. Pet generacija bili smo opsjednuti upravo tim koracima. I jednako smo opsjednuti utjecajem koji šalica kave ima na okoliš i zajednice koje je proizvode.

Globalne vijesti

Umjetnost ispijanja kave na bečki način

22.02.2023

Umjetnost ispijanja kave nadolazeći je trend i najvjerojatnije je inspiriran kulturom bečkih kavana. Stoga odvojite malo vremena za opuštanje i dopustite nam da vas upoznamo s jedinstvenom atmosferom bečke kavane.