Нашето бъдеще. Повече от миг.

В Julius Meinl изпитваме силно чувство на отговорност към нашата планета, както и към онези, които участват във всеки етап от пътуането на нашето кафе, докато работим заедно, за да осигурим първокласно качество на всяка чаша.

Бъдещето на кафето за идните поколения

Ние сме за бъдещето на кафето точно толкова, колкото и за неговата великолепна история.


Като семеен бизнес от пето поколение, от нас зависи да поемем активна роля в създаването на устойчиви инициативи, които ще повлияят положително на цялата кафе индустрия.

Нашият доклад за устойчивост

Julius Meinl винаги е носил отговорността да прави това, което е най-добро за нашата планета и общностите, отглеждащи кафе, изправени пред нарастващи социални, икономически и екологични предизвикателства.


За да предоставим по-отблизо нашите усилия досега, създадохме нашия втори доклад за устойчивост за 2019/20.

Освен подробен поглед върху продължаващото положително въздействие на Julius Meinl по отношение на устойчивостта, нашият доклад също така показва как сме се справили безопасно с пандемията от COVID-19 заедно с нашите партньори.


Особено се гордеем с това как, въпреки скорошните трудности, развиваме собствените си инициативи за устойчивост още повече.

 

Свалете доклада

Програма за поколенията на Julius Meinl

Ние в Julius Meinl действаме отговорно, за да осигурим значими моменти за бъдещите поколения. Нашата програма Generations се фокусира върху изграждането на значими, дългосрочни взаимоотношения с производителите на кафе и местните общности в избрани държави с произход, като им предоставя ресурси за създаване на устойчив бизнес и преминаване върху познанията си за кафето и пазара от поколение на поколение.


В региона на Толима в Колумбия ние предоставяме обучения, техническа помощ, сушилни за кафе и RFA сертифициране, за да подобрим устойчивия бизнес на фермерите.


В региона Лвенго в Уганда ние се фокусираме върху осигуряването на стабилност на доходите чрез увеличаване на производствената ефективност и рентабилността чрез индивидуални обучения, техническа поддръжка и инвестиции в оборудване.

Нашите сертификати


Чрез нашите собствени инициативи за устойчивост, прозрачно отчитане и независимо проверена проследимост на нашето кафе, нашите устойчиви ангажименти стават реалност.


В допълнение към програмата Julius Meinl Generations и нашата инициатива за отговорно избрано кафе, нашето портфолио за устойчивост включва множество сертификати, издадени от трети страни.


Тези сертификати са сред някои от най-гордите ни постижения и са резултат от съвместната работа с партньори, които споделят нашия ангажимент за висококачествено, устойчиво кафе.


Сертификати, присъдени в момента на кафе продуктите Julius Meinl:


Сертифициране за честна търговия. Това гарантира, че вносителите, производителите и търговците на кафе получават справедливо заплащане за работата си.


ЕС органичен сертификат. Биологичното лого на ЕС може да се използва само върху продукти, които са сертифицирани като биологични от оторизирана контролна агенция на ЕС и отговарят на условията за това как трябва да бъдат произведени, преработени, транспортирани и съхранявани.


USDA органичен сертификат. Това означава, че нашите продукти са сертифицирани като органични от Министерството на земеделието на САЩ.

Една от първите 100% домашно компостируеми капсули на пазара.

Нова гама капсули, която се състои от 6 различни капсули, направени от материал, който може да бъде напълно компостиран в домашни условия.


  • Изработена от естествен материал, получен от 100% целулоза на био основа и растително масло
  • С 4 звезди OK биобазиран сертификат
  • Faitrade и органични сертификати за част от гамата
  • Висока кислородна бариера и неразкъсваем горен капак на филтъра осигуряват перфектна екстракция.

Биоразградими чаши за кафе за вкъщи

Като принос за намаляване на отпадъците, ние използваме само компостируеми чаши и капаци за кафе за изнасяне, направени от багаса и дървени бъркалки.


Багасата е естествен страничен продукт от производството на захар, който се получава от преработката на захарна тръстика. Нашите чаши за кафе са 100% биоразградими и компостируеми, осигурявайки минимално въздействие върху околната среда.

Присъединете се към нас в създаването на по-зелено утре, чаша по чаша.

Нашата политика за устойчивост

Ние в Julius Meinl се придържаме към принципите на нашия корпоративен кодекс за поведение, като твърдо възприемаме десетте принципа на Глобалния договор на ООН в областта на правата на човека, труда, околната среда и антикорупцията и ги прилагаме към нашите бизнес практики и операции.


Освен това нашата политика за устойчивост ни ръководи във всички наши усилия за:


Вградете устойчивостта в нашата продуктова експертиза, ориентацията към обслужването и отдадеността към традиционната култура на виенското кафене, която предоставяме на нашите клиенти.

Това ни помага да продължим да развиваме нашия опит и услуги в областта на икономическата, социалната и екологичната устойчивост, за да отворим нови пазари и търговски възможности.

 

Почтеността, честността, коректността и уважението са в основата на поведението на всички, които работят в Julius Meinl. Всички в Julius Meinl разбират това и се съобразяват с тази политика.


От 2021 г. разширяваме нашия корпоративен кодекс за етично поведение и към нашите доставчици, като възнамеряваме да започнем конструктивен диалог по нашия общ път към постпандемично, устойчиво бъдеще за всички.