Održivost, korak po korak

Mi iz kompanije Julius Meinl želimo da učinimo svet boljim mestom za život - malim, ali značajnim koracima. Održivost je za nas više od same reči. Živimo to, verujemo u to, mislimo to i uvereni smo da je to jedini put napred.

Predivan svet za buduće generacije

Čvrsto verujemo da današnje blagostanje i visok životni standard ima za zadatak da ostvi svet lepim i raznolikim za buduće generacije.

Želimo da naša deca vide svet, njegove različite narode, životinje i prirodu u svoj svojoj ljepoti i raznolikosti. Na svima nama je da to omogućimo.

Mi iz kompanije Julius Meinl obvezali smo se da ćemo to ostvariti.

Naš izveštaj o održivosti

Julius Meinl  se oduvek držao načela društvene odgovornosti. Ova briga je sa godinama rasla tako da danas uključuje šire posmatranje sveta.

 

Sa ponosom smo predstavili svoj prvi Izveštaj o održivosti 2018. 10. septembra 2019., povodom predavanja UN-ove ambasadorke za mir Jane Goodall u Julius Meinl Rösthalle.

 

Niže možete pronaći najnovije podatke i činjenice o našem angažmanu o održivosti:

 

Preuzmite naš izveštaj o održivosti

Naši sertifikati

Fairtrade osigurava da se uvoznicima, pržionicama i trgovcima kafe garantuje poštena nadoknada za svoj rad.


UTZ i Rainforest Alijansa su se spojili 2018. i bore se protiv krčenja šuma, klimatskih promena i socijalnog siromaštva. Saznaj više na ra.org.

 

Napomena:

Julius Meinl je ponosan na svoju posvećenost održivosti i nabavci kafe sa sertifikatom Rainforest Alliance.

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da kontinuirano isporučujemo dovoljno sertifikovane kafe za sve naše proizvode koji nose pečat Rainforest Alliance i/ili UTZ oznaku.

To znači da od februara 2022. postoji rizik da ovi proizvodi ne sadrže kafu sa sertifikatom Rainforest Alliance. Ipak, Rainforest Alliance je odobrio i dozvolio Julijus Majnl kompaniji da nastavi da koristi prepoznatljiv logo sa žabom na svojim proizvodima, pošto je ova situacija nastala zbog izuzetnih privremenih prekida lanca snabdevanja. Da bismo održali vrhunski kvalitet koji se očekuje od naših proizvoda, možda ćemo morati da selektivno i privremeno koristimo ekvivalentne nesertifikovane kafe.

Očekujemo da će ovaj nedostatak zaliha trajati do juna 2023. godine, a nakon toga će se naši proizvodi vratiti na minimum 90% sertifikovanog sadržaja kafe. Takođe se obavezujemo da ćemo tokom 2023. godine kupiti količinu sertifikovane kafe koja je ekvivalentna onoj koja bi inače bila korišćena, i na taj način ostajemo verni našoj posvećenosti da pomognemo proizvođačima kafe i zaštitimo životnu sredinu.

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koje ovo može izazvati.


Organski EU logo se može koristiti samo na proizvodima koji su sertifikovani kao organski od strane ovlašćene kontrolne agencije EU

i ispunjavaju uslove o tome kako se mora proizvoditi, prerađivati, transportovati i skladištiti.

Colombian Heritage Program

Mnoge porodice u regionu Tolima, Kolumbija, imaju preduzeća fokusirana na istu strast prema kafi. Svoje iskustvo i znanje pažljivo prenose sa generacije na generaciju. Ali sve im je teže da ostanu u poslu.

Julius Meinl podržava kolumbijske farmere da povećaju efikasnost proizvodnje za njih i njihove buduće generacije.

Ideja je da se unapredi poslovanje farmera pomažući im u obukama, tehničkoj pomoći, sušačima za kafu i dobijanju UTZ sertifikata. Poljoprivrednici bi tako mogli da povećaju efikasnost proizvodnje i svoj profit, što znači da mogu više ulagati u sopstveni biznis i buduće generacije.