Globalne vijesti

Kako stvoriti božićni recept za kavu koji će postati viralni hit ovih blagdana

Ove blagdanske sezone dali smo našem talentiranom timu stručnjaka za kavu, zajedno s našim internim baristom, Juniorom Vargasom, izazov da sastave neke zimske i božićne recepte za koje znamo da će se naša zajednica ljubitelja kave oduševiti.

Smislili su vrhunski Espresso Martini i Espresso Bombardino s žutanjkom od jaja. Oboje će vas potaknuti na pjevušanje na svom sretnom, toplom i ugodnom oblaku ove zime. Junior (koji je i nacionalni prvak barista) renomirani je profesionalac u stvaranju magije u koktelima s kavom.

 

Također smo izvukli nekoliko savjeta našeg tima stručnjaka za kavu o tome kako možete napraviti vlastitu božićnu kreaciju koktela s kavom.

 

Nikad se ne zna – ono što smislite može biti sljedeća viralna stvar na društvenim mrežama. Oh, i dok pričamo o društvenim mrežama – označite nas na svojim slikama kada objavite svoju kreaciju na Instagramu, inače se nije dogodilo.

 

Za one koji se žele okušati u stvaranju koktela s kavom

 

Ukoliko krenete u izradu ovih koktela, neka kave bude glavni sastojak

Svi kokteli koji sadrže kavu trebali bi koristiti kavu kao glavni sastojak, što znači da nijedan drugi sastojak ne smije nadjačati okuse kave.

 

Pažljivo razmislite o mjerama prilikom izrade koktela s kavom 

Kada razmišljate o koktelima s kavom, morate obratiti veliku pozornost na volumen koji pripremate. Na primjer, ako miješate kratko piće, upotrijebite espresso, a ako se radi o dugom koktelu, koristite filter kavu.

 

Za kavoznalce znanstvenike koji vole eksperimentirati

 

Eksperimentirajte sa začinima 

Dodavanje okusa ovih blagdana – začina poput klinčića, cimeta ili kardamoma – jedan je očigledan način da pripremite običnu kavu uz božićni duh u šalici (da, kao što vidite, već smo u prazničnom duhu) .

Jednostavno dodajte začine u mješavinu kave i skuhajte u portafilteru ili French press-u. Tako ćete napraviti jednu divnu kreaciju kave s mirisom i okusom koja će vas, ili kome god servirate, ispuniti svečanim duhom.

 

Za one koji namjeravaju stvoriti sljedeću viralnu senzaciju sa slikom kave

 

Umutite, jako dobro umutite!

OK, dakle, ovaj savjet nije od Juniora jer (pretpostavljamo) niti jedan kavoznalac barista ne bi predložio da poboljšate svoju kreaciju koktela s kavom dodavanjem šlaga ili mućkanjem napitka.

 

Međutim, sudeći prema kreacijama koktela s kavom koje su posljednjih godina inspirirale svijet na društvenim mrežama, dodavanje kremastog, ekstravagantnog elementa jedan je siguran način za izradu pobjedničkog recepta.

 

Takozvana "whipped coffee" popularizirala je dalgona kavom 2020. godine i od tada ljudi spravljaju razne vrste kave u pokušaju  repliciranja slavu dalgone preko noći. Tučena kava je neophodna kada netko pomiješa hrpu (obično slatkih) sastojaka s kavom i sve to sjedini, stvarajući kremasto i ukusno remek-djelo.

 

Kakvu god kreaciju smislili, na vrh dodajte toranj od šlaga (tako će i estetski iskočiti na društvenim mrežama) – posip za ponovno proživljavanje djetinjstva nije obavezan, ali se preporučuje.

 

Blagdansko doba je doba godine da se počastite, a vi to definitivno zaslužujete!

 

 

Začinite svoj napitak peprmintom

Kako i paprena metvica i kava posjeduju snažne okuse, kada su uparene, one donose ono najbolje jedno u drugome.

 

Jednostavno dodajte 2 do 3 žlice ekstrakta paprene metvice u kavu uobičajene veličine. Još jednom, toplo bismo preporučili da na vrh dodate spiralu od šlaga i malo (oduvijek smo željeli upotrijebiti ovu riječ u receptu) čokoladnih mrvica.

 

 

Uljepšajte svoju kavu medenjacima

Ili volite medenjake ili ih mrzite. Ako ste obožavatelj, toplo preporučamo da ovo bude vaš sekundarni sastojak u stvaranju kave. Sirup s okusom medenjaka možete dodati u bilo koju kavu, a biste mogli razmisliti o ubacivanju pravih medenjaka u mikser.

 

Svakako poslužite uz ovu kreaciju koktela s kavom i prave medenjake.

 

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

9 ideja što pokloniti kavoznalcima ovog Božića

23.11.2021

Svi imamo barem jednu osobu koja je toliko opsjednuta kavom da nosi majicu s natpisom poput ovog: "Kava mi treba samo 7 dana u tjednu." Nisu zaljubljeni samo u napitak, već su zaljubljeni i u umijeće kuhanja kave u svim njegovim veličanstvenim varijacijama. Kava je dio onoga što oni jesu.

Globalne vijesti

Kavoznalci 101: 7 osnovnih činjenica o malom smeđem zrnu koj

05.10.2021

Predstavljamo prvi dio našeg serijala postova 'Kavoznalci 101', kojima ćemo iz svih mogućih kutova razmotriti znanost i umjetnost o kavi.

Globalne vijesti

4 savjeta stručnjaka kako napraviti ljetne ledene napitke na

15.07.2021

Kava je posljednjih godina ušla u novu eru. Dok proizvođači kave, pržionice i baristi koriste tehnologiju kako bi poboljšali svoju igru, kreativnost u kombinaciji s novim inovativnim idejama pomaže u podizanju kave na višu razinu. Tko bi prije 20 godina uopće pomislio da ćemo miješati kavu s tonikom?