Rețete de cafea din Viena și nu numai

Aroma, culoare, varietate: acestea sunt caracteristicile rețetelor tradiționale de cafea, care există de sute de ani. Multe dintre aceste rețete de cafea poartă numele unor scriitori celebri, compozitori și aristocrați. Sunt astăzi la fel de delicioase ca în ziua în care au fost create.

The "Schwarzer"

mic/mare

Explorați rețele noastre

Baza pentru toate rețetele

Espresso

  • coffee-beans 7-8 grame de cafea proaspăt prăjită
  • weight Presată cu 15-20 kg
  • time-clock 20-30 secunde este suficient pentru a produce 30 ml de cafea (inclusiv crema).
product image

Se servește în ceașcă mică, conică, ce expune crema aurie ușor marmorată.

"Schwarzer" Mic/Mare

Un „Schwarzer” mic respectiv mare, este un espresso simplu sau dublu. Înseamnă 8/16 grame de cafea pentru 30/60 ml de apă. Timpul de preparare 20-30 secunde.

"Brauner" Mic/Mare

Un „Brauner” mic respectiv mare este este un espresso simplu, respectiv dublu, servit alături de o latieră cu cremă de lapte lăsându-ți posibilitatea să-ți adaugi după propriul gust.

Verlängerter (Café Americano)

Un espresso simplu servit într-o ceașcă mare cu apă fierbinte adăugată deja sau servită alături. Poate fi servit cu sau fără lapte.

Melange (Melange Vienez)

Melange este o specialitate tipic Vieneză. Este un espresso mic servit în ceașcă mare cu lapte pe jumătate spumat și cu cremă de lapte deasupra.

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

„Verkehrt” înseamnă ”răsturnat” și este exact ce reprezintă această specialitate fină și lăptoasă, ce conține mai mult lapte decât cafea. Se toarnă 1/3 lapte fierbinte și 1/3 cremă de lapte într-un pahar înalt iar apoi se adaugă un espresso mic.

Franziskaner (Călugăr Franciscan)

Similar unui Melange cu difernța că frișca înlocuiește crema de lapte. Se servește un espresso scurt cu lapte cald și un top de frișcă într-o ceașcă mare (1/3 cafea, 1/3 lapte, 1/3 frișcă).

Mozart Café

Un Espresso dublu acoperit de frișcă bătută servit cu 20 ml de sherry brandy alături.

Maria Theresia

O rețetă clasică în cafenelele vieneze. Această specialitate de cafea poartă numele unui monarh habsburgic. Baza este un Verlängerter cu note de citrice provenite dintr-un lichior de portocale combinat cu zahăr. Se aşază un top de frișcă și se presară coajă de portocală.

The Wiener Eiskaffee (Ice Coffee Vienez)

Preparat din 2 linguri de înghețată de vanilie, lapte rece, 2 expresso. Turnați lapte rece peste înghețată și apoi 2 shot-uri de espresso peste acest amestec. Se servește cu un pai și o lingură lungă.