General

Haideți să facem o diferență în bine! Împreună.

Micile momente fac diferența. De aceea, de Ziua Internațională a Cafelei, vom planta, în numele cafenelelor din întreaga lume, peste 12.000 de arbori de cafea în colaborare cu Institutul „Jane Goodall”, din Austria.

Dr. Jane Goodall, DBE

Fiecare individ contează. Fiecare individ are un rol de jucat. Fiecare individ face o diferență.

Fără îndoială că ați auzit despre ea. Este una dintre cele mai renumite cercetătoare, are o experiență vastă, de peste 60 de ani de muncă revoluționară cu cimpanzeii și conservarea habitatului acestora.

 

Cuvintele ei rezonează puternic cu noi, cei de la Julius Meinl, și credem în ele cu toată convingerea.

 

Există multe asemănări între convingerile ei și declarația noastră de misiune durabilă – facem din lume un loc mai bun cu pași mici, dar semnificativi, care produc însă mari diferențe.

 

Evident, Ziua Internațională a Cafelei este o zi importanta în calendarul nostru și, de obicei, celebrăm boabele de cafea din care se produce băutura pentru care ne dedicăm întreaga noastră activitate. În timp ce facem acest lucru, și în acest an vom planta câte un copac de fiecare dată când o cafenea din întreaga lume achiziționează un produs Julius Meinl certificat.

 

 

În parteneriat cu Institutul „Jane Goodall”, din Austria, această inițiativă își propune să planteze peste 12.000 de copaci, ca parte a proiectului de reîmpădurire din Tanzania – una dintre țările din care ne aprovizionăm cu cafea.

 

Echipa de la Institutul „Jane Goodall” este angajată în activități neîntrerupte de ajutorare și sprijinire a comunităților locale pentru îmbunătățirea sănătații, creșterea nivelului de educație și asigurarea mijloacelor necesare traiului de zi cu zi, având ca scop final protecția habitatelor forestiere.

 

Știați că un singur copac absoarbe 60 kg de CO2 pe o perioadă de 10 ani pe măsură ce crește? Fiecare copac care este plantat va proteja foarte mult mediul înconjurător.

 

Parteneriatul nostru va însemna că echivalentul emisiilor de CO2 rezultate în urma producerii a 150 de milioane de cafele va fi neutralizat.*

 

Așa cum am spus: pași mici – diferențe mari.

 

Ceea ce credem că Jane susține prin cuvintele ei de impact de la începutul acestui articol – și reiterăm și noi în declarația noastră de misiune sustenabila – este că sarcina de a lupta împotriva schimbărilor climatice este copleșitoare. Totuși, dacă toată lumea își ia rolul în serios, împreună putem face diferența.

 

© Chase Pickering

Raportul nostru privind sustenabilitatea pentru 2021, ce va fi publicat în săptămânile următoare, va arăta cât de serios luăm în considerare responsabilitățile noastre sociale și ecologice și cât de important este să ne implicăm cu toții în combaterea schimbărilor climatice, ACUM.

 

De fiecare dată când un client cumpără un pachet de produs ediție limitată acesta va primi un certificat semnat de Jane Goodall și Julius Meinl ce va garanta plantarea unui copac în numele lui.

 

Suntem încântați de faptul că schimbarea mentalității a avut deja loc în favoarea planetei – cercetările arată că 70 % dintre oameni așteaptă din partea companiilor un comportament sustenabil.

 

Facem deja pași importanți pentru dezvoltarea unei industrii durabile și sustenabile a cafelei și cerem partenerilor și clienților noștri să ni se alăture în acest demers.

 

© Kennedy E. Kitandwe

La urma urmei, colaborarea noastra a avut deja realizări importante în trecut.

 

Daca doriți să vă implicati și să deveniți unul dintre partenerii noștri, contactați-ne pentru a vă putea oferi pachete de produse în ediție limitată, ce intră în campania de plantare a arborilor.

 

Pentru a afla mai multe despre cum puteți sprijini eforturile noastre și ale institutului Jane Goodall de reîmpădurire din Tanzania, consultați site-ul.

 

*Pe baza a 10 g de cafea per ceașcă, emisiile medii de CO2 de 0,94 kg de carbon la 1 kg de boabe începând din 2018.

 

Ceea ce faci creează diferența, tu trebuie să decizi însă ce fel de diferență vrei să faci. – Jane Goodall

Dr. Jane Goodall, DBE

Partajare articol

V-ar putea interesa și

General

10 modalități prin care vă puteți face cafeneaua sau restaur

06.08.2021

Cu toate acestea, nu este ușor să știi de unde să începi și cum să implementezi practici ecologice, mai ales atunci când stresul zilnic te „macină” în conducerea unei cafenele sau a unui restaurant din domeniul HoReCa. Te înțelegem perfect. Am reflectat asupra modului în care îi putem sprijini pe partenerii noștri din HoReCa – și nu numai – din întreaga lume, să ajute planeta prin transformarea afacerilor lor într-un mod ecologic și prietenos cu mediul.

General

Cum arată viitorul cafelei într-o afacere de familie

09.08.2021

Cunoști zicala: „Îți poți alege prietenii, dar nu-ți poți alege familia”? Ei bine, atunci când familia ta este implicată într-o afacere globală de cafea, acest lucru nu se aplică neapărat.