Generalno

Hajde da zajedno napravimo razliku

Mali trenuci čine svet drugačijim. Zato ćemo ovog Međunarodnog Dana Kafe posaditi više od 12.000 stabala u saradnji sa Institutom Jane Goodall Austria u ime kafića širom sveta.

Dr. Jane Goodall, DBE

Svaki pojedinac je važan. Svaki pojedinac ima ulogu. Svaki pojedinac može da napravi razliku.

Ovo su reči engleskog primatologa, UN-ovog Glasnika mira, svestranog zagovornika majke prirode i naše partnerke u našem nadolazećem projektu, Dr Jane Goodall, DBE.

 

Nema sumnje da ste čuli za nju. Najpoznatija je po svom 60-godišnjem revolucionarnom radu sa šimpanzama i očuvanju staništa.

 

Njene reči snažno odjekuju u Julius Meinl-u i verujemo u njih svim srcem.

 

Postoje sličnosti između ovog njenog verovanja i naše izjave o održivoj budućnosti - činimo svet boljim mestom malim, ali značajnim koracima koji donose velike razlike.

 

Očigledno je da je Međunarodni Dan Kafe veliki dan u našem kalendaru. Tog dana obično slavimo prelepa zrna od kojih nastaje piće kome smo posvetili svoje živote. Slavićemo ih i ove godine ali ćemo takođe uraditi nešto dodatno za očuvanje naše planete - pošumljavaćemo! Zasadićemo drvo svaki put kada neki kafić širom sveta počne da kupuje jedan od sertifikovanih Julius Meinl proizvoda.

 

U saradnji sa Institutom Jane Goodall iz Austrije, ova inicijativa će imati za cilj da se zasadi više od 12.000 stabala u okviru njihovog projekta pošumljavanja u Tanzaniji - jednoj od zemalja iz koje dobijamo kafu a koja bi, ukoliko nešto ne preduzmemo, mogla ostati bez svog čitavog šumskog prekrivača za manje od jednog veka, kao posledica brzog krčenja tropskih kišnih šuma i njihovog surovog pretvaranja u poljoprivredna i urbana područja ili pustinje.

 

Aktivisti na Institutu Jane Goodall bave se neumornim radom pomažući lokalnim zajednicama da poboljšaju njihovo zdravlje, obrazovanje i ekonomska sredstva za život u cilju zaštite šumskog staništa.

 

Da li ste znali da jedno drvo apsorbuje 60 kg ugljen dioksida tokom perioda od 10 godina svog rasta? Svako posađeno drvo biće od velike pomoći.

Naš partnerski projekat znači da će ugljen dioksid nastao pripremom 150 miliona kafa biti anuliran.*

Kao što smo rekli: mali koraci - velika razlika.

 

Ono što Jane želi da naglasi svojim upečatljivim rečima na početku ovog teksta - a mi podržavamo i ponavljamo u našoj misiji - jeste da se zadatak borbe protiv klimatskih promena čini preteškim, ali ako svaki pojedinac doprinese po malo, zajedno možemo napraviti značajni napredak.

 

© Chase Pickering

 

Naš Izveštaj o održivosti za 2021. biće objavljen u narednim nedeljama i otkriće koliko ozbiljno shvatamo svoje društvene i ekološke odgovornosti, kao i koliko je važno da se svi obavežemo da ćemo ODMAH uneti značajne promene u borbu protiv klimatskih promena.

 

Svaki kafić koji u svoju ponudu uvrsti neki od naših proizvoda koji podržavaju ovu inicijativu, dobiće sertifikat potpisan od  strane Jane Goodall i Julius Meinl u znak sećanja na sadnju drveta u njihovo ime.

 

Oduševljeni smo činjenicom da se kulturni pomak već dogodio u korist planete - istraživanje pokazuje da 70% ljudi (sa pravom) očekuje da se kompanije ponašaju održivo.

 

Mi već preduzimamo ozbiljne korake u razvoju održive industrije kafe i molimo naše cenjene partnere i sve konzumente kafe da nam se pridruže u ovom poduhvatu.

© Kennedy E. Kitandwe

 

Na kraju krajeva, zajednički rad nas je doveo do velikih stvari koje su se dešavale u prošlosti.

 

Ako želite da doprinesete očuvanju planete i uključite se u našu inicijativu, kontaktirajte nas za više detalja ili se obratite našem predstavniku prodaje.

 

Da biste saznali više o tome kako možete podržati neverovatne napore Instituta Jane Goodall za pošumljavanje u Tanzaniji, pogledajte njihovu web stranicu.

 

*Na osnovu 10 g kafe po šolji, prosečna emisija CO2 od 0,94 kg ugljenika po 1 kg zrna u 2018.

 

Sve što radite čini razliku i morate odlučiti kakvu razliku želite da napravite.- Jane Goodall

Dr. Jane Goodall, DBE

Podelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Generalno

8 načina na koji možete učiniti svoj kafić ili restoran odr

11.08.2021

Međutim, nije lako znati odakle početi i kako primeniti ekološki prihvatljivije radnje, posebno kada se suočavate sa svakodnevnim izazovima vođenja gastronomskog posla, poput kafića ili restorana. Čujemo te '. Razmišljali smo o tome kako možemo pomoći našim HoReCa partnerima i široj gastronomskoj zajednici širom sveta - da pomognu planeti postavljajući svoja preduzeća na ekološki prihvatljiv način.

Generalno

Budućnost kafe leži u porodici

12.08.2021

Da li ste čuli izreku, „možeš da biraš svoje prijatelje, ali ne možeš da biraš svoju porodicu“? Pa, kada vaša porodica preraste u globalni posao sa kafom, to ne mora da važi.