Globalne vijesti

Stvorimo zajedno bolji svijet

Mali trenuci čine svijet drugačijim. Iz tog razloga ćemo na Međunarodni dan kave posaditi više od 12.000 stabala u suradnji s Institutom Jane Goodall Austria u ime ugostiteljskih objekata diljem svijeta.

Dr. Jane Goodall, DBE

Svaki pojedinac je važan. Svaki pojedinac ima svoju ulogu. Svaki pojedinac može napraviti nešto dobro.

Ovo su riječi engleske primatologice, UN-ove Glasnice mira, svestrane zagovornice majke prirode i naše partnerice u nadolazećem projektu, Dr Jane Goodall, DBE.

 

Nema sumnje da ste čuli za nju. Najpoznatija je po svom 60-godišnjem revolucionarnom radu sa čimpanzama i očuvanju staništa.

 

Njene riječi snažno odjekuju u tvrtci Julius Meinl i vjerujemo u njih svim srcem.

 

Postoje sličnosti između ovog njenog vjerovanja i naše izjave o održivoj budućnosti - činimo svijet boljim mjestom malim, ali značajnim koracima koji donose velike razlike.

 

Međunarodni dan kave veliki je dan u našem kalendaru i već tradicionalno slavimo ova prelijepa zrna od kojih nastaje napitak kome smo posvetili svoje živote. To ćemo raditi i ove godine, uz plemenitu nadopunu. Posadit ćemo drvo svaki put kada neki ugostiteljski objekt diljem svijeta kupi certificiran Julius Meinl  proizvod .

 

 

U suradnji s Institutom Jane Goodall iz Austrije, ova inicijativa će imati za cilj više od 12.000 stabala posađenih u okviru njihovog projekta pošumljavanja u Tanzaniji - jednoj od zemalja iz koje dobivamo kavu.

Aktivisti na Institutu Jane Goodall bave se neumornim radom pomažući lokalnim zajednicama u poboljšaju svog zdravlja, obrazovanja i ekonomskih prilika za život u cilju zaštite šumskog staništa.

 

Jeste li znali da jedno drvo tokom svog rasta u periodu od 10 godina apsorbira 60 kg ugljičnog dioksida? Svako posađeno drvo bit će od velike pomoći.

Drugim riječima, ovim našim partnerskim projektom riješit ćemo ugljični dioksid ekvivalentu od 150 miliona kava.*

 

Kao što smo rekli: mali koraci - velika razlika.

 

Ono što Jane želi naglasiti svojim upečatljivim riječima na početku ovog teksta - a mi podržavamo i ponavljamo u našoj misiji - jest da se zadatak borbe protiv klimatskih promjena čini preteškim, ali ako svaki pojedinac doprinese po malo, zajedno možemo napraviti razliku.

 

© Chase Pickering

 

Naše Izvješće o održivosti za 2021. bit će objavljeno u nadolazećim tjednima, a ono će otkriti koliko ozbiljno shvaćamo svoje društvene i ekološke odgovornosti i koliko je važno da se svi obvežemo da ćemo ODMAH unijeti značajne promjene u borbu protiv klimatskih promjena.

 

Oduševljeni smo činjenicom da se kulturni pomak već dogodio u korist planeta - istraživanje pokazuje da 70% ljudi (s pravom) očekuje da će se kompanije ponašati održivo.

 

Već poduzimamo ozbiljne korake u razvoju održive industrije kave i molimo naše partnere da nam se pridruže u ovom nastojanju.

 

© Kennedy E. Kitandwe

 

Uostalom, zajednički rad doveo je do velikih stvari koje su se događale u prošlosti.

 

Ukoliko želite saznati više o tome kako možete podržati nevjerojatne napore pošumljavanja instituta Jane Goodall u Tanzaniji, posjetite njihovu web stranicu.

 

*Na temelju 10 g kave po šalici, prosječna emisija CO2 od 0,94 kg ugljika po 1 kg zrna u 2018. godini.

 

Ono što radite čini razliku i morate odlučiti kakvu razliku želite napraviti.

Dr. Jane Goodall, DBE

Podijelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Globalne vijesti

10 načina na koje možete učiniti svoj caffe bar ili restoran

28.07.2021

Razumijemo vas, nije lako znati odakle započeti i kako primijeniti ekološki prihvatljivije prakse, pogotovo ako ste suočeni sa svakodnevnim žrvnjem vođenja gastronomskog posla, poput caffe bara ili restorana. Razumijemo vas u potpunosti.

Globalne vijesti

Zašto budućnost kave ovisi o obitelji?

28.07.2021

Jeste li čuli izreku: ‘Možeš birati svoje prijatelje, ali ne možeš odabrati svoju obitelj’? Pa, kad vaša obitelj preraste u globalnog proizvođača kave, to ne mora nužno vrijediti.

Globalne vijesti

Vjerujemo da će nam naša kultura brige o zaposlenicima pomoć

11.08.2021

2019. je bila izuzetno uspješna godina za Julius Meinl. Postigli smo impresivne rezultate prodaje, proširili poslovanje na globalnoj razini i postigli druge ambiciozne ciljeve. A onda je došla 2020. s pandemijom koja nam je oduzela jedan od glavnih kanala prodaje - gastronomiju.