Vijesti

Globalne vijesti

Širimo horizonte: Uganda se pridružuje Julius Meinl Generations programu

12.05.2023

Zakoračite u svijet uzgoja kave, gdje predani farmeri ulažu sve svoje napore u proizvodnju zrna koja ispunjavaju naše šalice jutarnjom čarolijom. Uzgoj kave nije samo vitalni izvor prihoda za mnoge lokalne obitelji, već i rad pun strasti koji zahtijeva snagu i otpornost. Unatoč sve većim izazovima i nepredvidivosti, život uzgajivača kave ispunjen je svrhom i nepokolebljivom predanošću zanatu.

Globalne vijesti

Održiva proizvodnja: Naša predanost održivoj budućnosti za kavu

01.04.2023

Razumljivo je da se većini šalica kave neprimjetno uklopi u dnevnu rutinu, uz malo razmišljanja o koracima koji su potrebni da se do toga dođe. Pet generacija bili smo opsjednuti upravo tim koracima. I jednako smo opsjednuti utjecajem koji šalica kave ima na okoliš i zajednice koje je proizvode.

Globalne vijesti

Umjetnost ispijanja kave na bečki način

22.02.2023

Umjetnost ispijanja kave nadolazeći je trend i najvjerojatnije je inspiriran kulturom bečkih kavana. Stoga odvojite malo vremena za opuštanje i dopustite nam da vas upoznamo s jedinstvenom atmosferom bečke kavane.

Globalne vijesti

Espresso Tonik: Uživajte u svojoj novoj omiljenoj ledenoj kavi

17.01.2023

Stigla je veljača i u ovom trenutku svima nam je već dosta hladnih i mračnih zimskih dana. Ali nešto posebno se osjeti u zraku…osjetite li i vi? Tako je, proljeće je pred vratima! A kako biste i vi bili u proljetnom raspoloženju pripremili smo za vas pravu stvar. Espresso Tonik - klasični recept za ledenu kavu koji ne smijete propustiti.

Globalne vijesti

Božićni adventski kalendar održive kave: 24 načina da ispijanje kave postane ekološki prihvatljivo

17.11.2022

Svatko voli adventski kalendar, zar ne? Ove smo godine odlučili učiniti nešto malo drugačije – odustajemo od davanja malih čokoladica svaki dan do Božića i umjesto toga nudimo 24 mala savjeta o tome kako svoj ritual ispijanja kave možete u velikoj mjeri učiniti održivijim.

Globalne vijesti

Na Međunarodni dan kave sadimo stabla s Jane Goodall

01.10.2022

Na ovaj Međunarodni dan kave (subota, 1. listopada) dnevnu šalicu kavopija činimo još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), zasadit ćemo tisuće stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kavu. | Foto: © Jane Goodall Institute

Učitaj još