Naša budućnost. Više od trenutka.

U Julius Meinlu osjećamo snažnu odgovornost prema našem planetu kao i svi koji su uključeni u sve faze putovanja zrna kave kako bismo vam isporučili vrhunsku kvalitetu u svakoj šalici.

Budućnost kave za generacije koje dolaze

Zalažemo se za budućnost kave jednako kao što se zalažemo za njenu veličanstvenu povijest.


Kao obiteljsko poduzeće pete generacije na nama je da preuzmemo aktivnu ulogu u stvaranju održivih inicijativa koje će pozitivno utjecati na cjelokupnu industriju kave.

Naše izvješće o održivosti

Julius Meinl je uvijek imao odgovornost učiniti ono što je najbolje za naš planet i zajednice koje uzgajaju kavu suočene sa sve većim društvenim, ekonomskim i ekološkim izazovima.


Ako pobliže pogledamo naše dosadašnje napore, izradili smo naše drugo Izvješće o održivosti za 2019./20.

Osim detaljnog pregleda kontinuiranog pozitivnog utjecaja Juliusa Meinla u pogledu održivosti, naše izvješće također pokazuje kako smo zajedno s našim partnerima sigurno prebrodili pandemiju COVID-19.


Osobito smo ponosni na to kako, unatoč nedavnim poteškoćama, još više pokrećemo vlastite inicijative za održivost.

 

Preuzmite naše Izvješće o održivosti

Naši certifikati


Kroz vlastite inicijative za održivost, transparentno izvješćivanje i neovisno potvrđenu sljedivost naše kave, naše obveze prema održivosti postaju stvarnost.


Uz Julius Meinl Generations Program i našu inicijativu za odgovorno odabranu kavu, naš portfelj održivosti uključuje mnoštvo certifikata koje je dodijelila treća strana.


Ovi certifikati ubrajaju se među neka od postignuća na koje smo ponosni  i rezultat su zajedničkog rada s partnerima koji dijele našu predanost visokokvalitetnoj, održivoj kavi.


Certifikati koji se trenutno dodjeljuju proizvodima Julius Meinl:


Fairtrade certifikat. Uvoznicima, pržionicama i trgovcima kave jamči se pošteno plaćanje za njihov rad.


EU organski certifikat. EU organski logotip može se koristiti samo na proizvodima koji su certificirani kao ekološki od strane ovlaštene kontrolne agencije EU i ispunjavaju uvjete o tome kako moraju biti proizvedeni, prerađeni, transportirani i skladišteni.


USDA organski certifikat. To znači da su naši proizvodi certificirani kao organski od strane Ministarstva poljoprivrede SAD-a.

Julius Meinl Generations Program

U Julius Meinlu ponašamo se odgovorno kako bismo osigurali značajne trenutke za buduće generacije. Naš Generations Program usredotočen je na izgradnju značajnih, dugoročnih odnosa s uzgajivačima kave i lokalnim zajednicama u odabranim zemljama, pružajući im resurse za uspostavljanje održivog poslovanja i prenošenje znanja o kavi i tržištu s generacije na generaciju.


U regiji Tolima u Kolumbiji pružamo edukacije, tehničku pomoć, sušilice za kavu i RFA certifikaciju kako bismo poboljšali održivo poslovanje poljoprivrednika.


U regiji Lwengo u Ugandi usredotočeni smo na osiguravanje stabilnosti prihoda povećanjem proizvodne učinkovitosti i profitabilnosti kroz pojedinačne edukacije, tehničku podršku i ulaganja u opremu.

 

Saznajte više   

Jedna od prvih 100% kompostabilnih kapsula u kućnom otpadu na tržištu.

Novi asortiman kapsula sastoji se od 6 visokokvalitetnih vrsta kapsula izrađenih od materijala koji se u potpunosti može kompostirati kod kuće.


  • Izrađene se su od prirodnog materijala dobivenog od 100% biološke celuloze i biljnog ulja
  • S 4 zvjezdice OK biocertifikacijom
  • Fairtrade i organski certifikati za dio asortimana
  • Kompostabilna membrana ne propušta zrak i u kombinaciji sa potpuno kompostabilnim poklopcem štiti kavu i osigurava savršenu ekstrakciju


Biorazgradive Coffee-to-go šalice

Kao doprinos smanjenju otpada, koristimo samo kompostirajuće šalice za kavu i poklopce od bagasse te drvene štapiće za miješanje.


Bagasse je prirodni nusproizvod proizvodnje šećera koji nastaje preradom šećerne trske. Naše šalice za kavu su 100% biorazgradive i kompostirajuće, osiguravajući minimalan utjecaj na okoliš.

Pridružite nam se u stvaranju zelenije budućnosti, šalicu po šalicu.

Naša politika održivosti

U Julius Meinlu pridržavamo se načela našeg korporativnog Kodeksa ponašanja, čvrsto usvajajući deset načela Globalnog sporazuma Ujedinjenih naroda u područjima ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije i primjenjujući ih na naše poslovne prakse i operacije.


Nadalje, naša Politika održivosti vodi nas u svim našim nastojanjima da:


Ugradimo održivost u našu stručnost o proizvodima, usmjerenost na uslugu i odanost tradicionalnoj kulturi bečkih kavana, koju pružamo našim klijentima.

Pomaže nam da nastavimo razvijati našu stručnost i usluge u području ekonomske, društvene i ekološke održivosti kako bismo otvorili nova tržišta i komercijalne mogućnosti.

 

Integritet, poštenje, korektnost i poštovanje temelj su ponašanja svih  Julius Meinl zaposlenika. Svi u Julius Meinlu to razumiju i pridržavaju se ove politike.


Od 2021. proširujemo naš korporativni Kodeks etičkog ponašanja i na naše dobavljače, s namjerom da započnemo konstruktivan dijalog o našem zajedničkom putu u postpandemijsku, održivu budućnost za sve.

 

Julius Meinl Kodeks ponašanja dobavljača