Generalno

Kafa može da „zakuva“ i Dan zaljubljenih

Kako se približava Dan zaljubljenih približava, svi razmišljamo o - ljubavi. 

Evo našeg predloga da svoju naklonost prema nekome izrazite kroz univerzalni jezik – jezik kafe. Unesite ljubav u svoje svakodnevne rituale u ispijanju kafe i stvorićete nezaboravne trenutke sa sebi dragim ljudima.

1. Kvalitetno provedeno zajedničko vreme


Romantičan početak dana! Iznenadite svoju partnerku/partnera pripremljenom kaficom, serviranom uz kolačiće u obliku srca ili dekorativne čokoladice. Mirisi kafe i slatkiša daće vam oboma super energiju za novi dan. Ako biste se još i poigrali na temu latte art, ohrabrujemo vas i dajemo vam uputstva kako da nacrtate tulipan. 

2. Isprobajte neke naše posebne recepte

Delimo sa vama dva baš zanimljiva i uzbudljiva recepta za kafu, koja vam mogu osvežiti Dan zaljubljenih. Orange Spice Delight ili Affogato Royal, nisu samo ukusne kafe već i dokaz truda, želje da nekom ugodite, jednom reči – dokaz ljubavi.

3. Kafe bar kod kuće, zašto da ne

Sjajna ideja! Napravite kutak u svojoj kući koji podseća na neki udoban kafe bar. U tome će vam pomoći mirišljave sveće, lepa, tiha muzika i šolja dobre kafe! Ćaskajte i uživajte u kafi i – jedno u drugom. Mi ne bismo bili Julius Meinl kad vam ne bismo rekli da kafu poslužite na klasičnom poslužavniku, uz čašu vode.  

 

4. Must have – desert sa ukusom kafe

Savršen način da proslavite Dan zaljubljenih – da poslužite dezert s ukusom kafe. Treba vam inspiracija? Jednostavno je. Tiramisu, ili kvalitetna čokolada sa ukusom kafe, ili bogata torta sa ukusom kafe. Kad se ove poslastice upare sa šoljom dobre kafe, to je sjajno, sjajno iskustvo. U dvoje!

5. I kad birate poklon, kafa može biti inspiracija

  1. Recimo, neka lepa, stilizovana šolja za kafu, možda neka unikatna, ručno rađena? Možda kutija kvalitetne kafe, one koju ona/on posebno voli? Ovakvi pokloni pokazuju da poznajete njene/njegove navike, da znate šta joj/mu se dopada, da vodite računa o tome. Šta je to ako ne ljubav? 

Nadamo se da smo vas inspirisali da ove godine Dan zaljubljenih obojite ukusom i mirisom kafe. Možda ćete započeti dan romantičnim doručkom i kafom, ili ćete provesti dan uz kafu sa voljenom osobom, ili probati delicije sa ukusom kafe, neka sve što radite bude u slavu ljubavi koju sa nekim delite. 


Neka vaš dom bude ispunjen toplinom i ljubavlju, i naravno, zavodljivim ukusom savršene šolje kafe. Srećan Dan zaljubljenih!

Podelite članak

Ovo bi Vas isto moglo zanimati

Generalno

Trendovi u svetu kafe u 2024.

04.12.2023

Zakoračite u 2024. uz okus najnovijih trendova u svijetu kave! Od održivih praksi do fascinantnog carstva specialty kave, ova godina jamči inovaciju i uzbuđenje u svakom gutljaju.

Generalno

Naš vodič za savršen espreso

11.10.2023

Pripremiti dobar espreso prava je umetnost. Ali, i umeti prepoznati dobar espreso i razumeti sve nijanse ove kafe, nešto je što na poseban način obogaćuje vaše iskustvo.