Generalno

Na Međunarodni dan kafe sadimo stabla sa Jane Goodall

Povodom međunarodnog dana kafe činimo šoljicu kafe još značajnijom. U jedinstvenom partnerstvu sa ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall (JGI), posadićemo preko 20.000 stabala u ime naših ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju našu odgovorno nabavljenu kafu iz Programa Colombian Heritage. | Foto: © Jane Goodall Institute

Kao deo našeg šireg nastojanja da sačuvamo planetu i lanac proizvodnje kafe učinimo održivijim, nastavljamo saradnju sa Institutom Jane Goodall iz Austrije i doniramo sredstva kako bismo videli hiljade stabala posađenih u sklopu njihove inicijative za pošumljavanje u Tanzaniji – jednoj od regija iz koje Julius Meinl nabavlja kafu.


Photo: © Jane Goodall Institute


Sadimo stabla u ime naših partnera koji poslužuju Julius Meinl kafu iz održivih izvora.


Jeste li znali da će jedno stablo tokom 10 godina apsorbirati 60 kg ugljendioksida? Time će se anulirati CO2 u vrednosti od više od 150 miliona pripremljenih kafa.

 

Uključujući i sadnice posađene prošle godine u sklopu iste inicijative, zajedno sa Institutom Jane Goodall i uz pomoć ugostitelja širom sveta želimo da posadimo preko 20.000 stabala. 

 

Inicijativa na Međunarodni dan kafe deo je širih ambicioznih planova ugrađenih u poslovnu strategiju komapnije koja u svojoj srži ima brigu o prirodi i društvu.
“Od kupaca se traži da se odreknu puno toga u ovo doba etičkog konzumerizma, što ima smisla – donošenje svesnih odluka koje uzimaju u obzir okolinu i društveni uticaj je nešto što podržavamo, praktikujemo i podstičemo – ali ne želimo da se vi morate odreći posebnog trenutka u danu koji provodite uz kafu”, kaže Christina Meinl, 5. generacije porodice, izvršna direktorka Julius Meinl kompanije i član na Institutu Jane Goodall.

 

 

Velikom predanošću kompanije da postane održiva, poručujemo ljubiteljima kafe: 'Vi uživajte u trenutku, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.'

 

'Negujemo održivu promenu u celom svetu menjajući živote i način proizvodnje kafe', kaže Christina Meinl.


Foto: © Jane Goodall Institute


Prva pakovanja Julius Meinl proizvoda koja su kompostabilna u kućnom otpadu  biće predstavljena u jesen 2022., kao rezultat značajnih ulaganja u istraživanje i razvoj.

 

'Kako rastemo, raste i naša odgovornost prema okolini i društvu i to je nešto što shvatamo vrlo ozbiljno', kaže Christina Meinl.

 

‘Julius Meinl je bio deo promena u prošlosti i nastavićemo da budemo deo promena koje nas vode u budućnost u kojoj je industrija kafe održivija.’

 

'Mali, ali značajni koraci' slogan je na kojem se temelji naš plan održivosti. To je vidljivo u našem Projektu Colombian Heritage koji doživljava stvarne promene na terenu i poboljšava živote farmera sa kojima radimo u Kolumbiji.


 

'Redovno ažuriranim  Izveštajima o održivosti koji prate naš napredak i usmeravaju nas u kom smeru trebamo ići dalje, usvajamo pristup razmišljanja prema budućnosti, kako je nekad radio i osnivač kompanije,  i dajemo svoj doprinos u stvaranju bolje i održivije industrije kafe ,' kaže Christina Meinl.


 

Uživajte u kafi, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Međunarodni dan kafe 2022. posvećujemo našoj predanosti da kafu učinimo boljom za tebe i buduće generacije.

Saznajte više

Podelite članak